www.car.cz
 

Rallye Lužické hory 2006 nabídne celkem osm RZ. Již v závěru června !
     28.4.2006 10:28 - tisková zpráva


Rallye Lužické hory 2006 – Přípravy jsou v plném proudu

 

Po loňském ročníku, kdy byla Rallye Lužické hory obnovena po dvaceti letech, se letos opět sjedou do hraničního města Hrádku nad Nisou posádky startující v automobilových soutěžích. Ve dnech 23. a 24. června 2006 se zde uskuteční již devátý ročník. Letos se pojede o body do Mistrovství ČR v rally historických vozidel a K4 Poháru ČR v rallye. Trať soutěže měří 210 kilometrů a je na ní osm rychlostních zkoušek o celkové délce 74 kilometrů. Povrch erzet tvoří asfalt různé kvality ( 92% ) a šotolina ( 8% ).

 

Podle slov ředitele soutěže Jana Krečmana již mají organizátoři k dispozici všechna potřebná povolení k trati a také si považují velké vstřícnosti zdejší radnice. Pan starosta, stejně jako vloni, poskytne ředitelství, komisařům a tiskovému středisku reprezentační prostory. Rovněž start, cíl a uzavřené parkoviště najdou svá místa na hrádeckém náměstí.

 

Při pohledu na úseky rychlostních zkoušek zjistíme, že se opět dva úseky pojedou dvakrát na Frýdlantsku a pořadatelé tak využijí zajímavých úseků z bývalé Rallye Smědá. Další dva měřené úseky se pojedou dvakrát v okolí Hrádku nad Nisou. Loňská Hrádecká bude o něco kratší, Bílokostelecká dozná větších změn. Již vloni si přímí účastníci i přihlížející posádky pochvalovaly zajímavé a náročné tratě, a tak lze letos očekávat téměř dvojnásobnou účast soutěžních vozů. Z historiků by zde měla být navíc současná absolutní špička.

 

Již od 10. dubna začal příjem přihlášek jejichž  uzávěrka je stanovena na 11. červen. Start rally proběhne v sobotu 22. června v 9 hodin, do cíle by první posádka měla dorazit týž den v 16:10 hodin. Většina informací bude postupně zveřejňována na stránkách soutěže www.rallyluzickehory.cz.

 

Zveřejnění mapy soutěže a plánků rychlostních zkoušek je stanoveno na 19. červen. Změna je oproti loňsku u servisního parkoviště, které bude letos zřízeno na vnitřním obchvatu města Hrádek nad Nisou.

 

Ve schválených zvláštních ustanoveních jsou již uvedeni také delegovaní činovníci. Hlavním sportovním komisařem je Milan Pospíšil z Klatov, dalšími „sporťáky“ jsou Pavel Nedvěd a Blanka Hlavatá. Funkci bezpečnostního delegáta bude vykonávat Ing. Vladimír Ondroušek. Maximální počet přihlášek je kvůli propustnosti trati stanoven na 100. Záštitu nad 9. ročníkem Rally Lužické hory převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje Mgr. Petr Doležal, bývalý vynikající jezdec rally a především závodů automobilů do vrchu.

 

 

 

 

Hrádek nad Nisou 27. 4. 2006                                       Mgr. Pavel Vydra

                                                                            Vedoucí tiskového střediska RLH


 
 
Fotogalerie:   Dubnová novinka v týmu Roto: Punto S1600

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose