www.car.cz
 

Ostrá premiéra C4 „WRC“. Na víkendovém Mistrovství Francie v rallyecrossu
     28.4.2006 11:09 - tisková zpráva


Mistrovství Francie v rallyecrossu: 49. ročník Essay – Orne (29. a 30. dubna 2006)

 

Úřadující mistr Francie v rallyecrossu Olivier Anne, který loňský titul dobyl na voze Citroën Xsara WRC, stojí na startu dlouhé cesty obhajoby primátu. Tentokrát se ale soupeřům postaví s novinkou, vozem Citroën C4 „WRC“.

 

Díky technické podpoře stáje Citroën Sport mohl prodat svůj loňský úspěšný model Xsary 2005 a věnovat se přípravě na šampionát s Cé čtyřkou. „Ale už na první pohled je zřejmé, že s vozem WRC, se kterým bude jezdit rallye mistr světa Sébastien Loeb, nemá nic společného.  Je to však pro mne obrovská radost, že mohu být u toho, když tento vůz vyrazí na své první kilometry v mistrovství Francie. Je to úplně nové auto proti Xsaře, která ale byla velice úspěšná,“ říká dvaatřicetiletý pilot z Normandie, který by rád navázal na loňský úspěch. Tehdy vyhrál sedm z deseti podniků francouzského šampionátu.

 

„Teď se přede mnou odkrývají nové výzvy. Navzdory nedostatku času jsme udělali veliký kus práce na novém voze, zejména na podvozku a tlumičích, nová je i převodovka a celá řídící elektronika. C4 je auto hodně dobré, vyvážené. Myslím si však, že bude nutné mu dát čas během několika závodů, kde by teprve mohl ukázat svůj silný potenciál.“

 

Přiznává, že o titul bude muset bojovat hned s několika žhavými kandidáty. Patří mezi ně zejména David Meslier, Benjamin Riviére a Jean-Luc Pailler.

 

Ale nejen premiérová Cé čtyřka bude reprezentovat Citroën Sport. Připraveny jsou také tři vozy Xsara „WRC“, s nimiž pojedou Philippe Tollemer (na loňské Anneho Xsaře), Marc Laboulle (francouzský šampion v divizi 2) a Jérome Grosset-Janin (6. v MFr.).

 

„Je dobré, že na úvod seriálu se jede právě v Essay. Jednak je to okruh, kterého si cením, navíc na úvod sezony bude pro všechny spíše lehčí variantou, tedy i pro C4. Už jsem tady uspěl několikrát a věřím, že by to mohl být i případ letoška s novým autem,“ dodal Anne.  

 

 

Kalendář mistrovství Francie v rallyecrossu 2006:

 

29. – 30. dubna Essay 1

13. - 14. května Mayenne (Mistrovství Evropy)

27. – 28. května Faleyras

10. – 11. června Lunéville

24. – 25. června Châteauroux

8. – 9. července Lavaré

29. – 30. července Kerlabo

2. – 3. září Lohéac

16. – 17. září Bergerac

7. – 8. října Dreux

21. – 22. října Essay 2

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dubnová novinka v týmu Roto: Punto S1600

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose