www.car.cz
 

Tatry : Boj o vítězství bude vyrovnaný – hlasy z technické přejímky
     28.4.2006 18:25 - tisková zpráva


V pátek dopoledne proběhla v prostorách Pnauservisu Matador technická přejímka vozidel účastnících se 37. ročníku Rallye Matador Tatry. Svá vozidla přistavili všichni favorité. Z listiny převzatých automobilů můžeme konstatovat, že na start Púchovské soutěže, který proběhne v 17.45 ve Sportovní hale se postaví 77 dvojic (z toho 72 startujících v FIA  Evropský poháru - střed) z devíti zemí.

 

 

Jozef Béreš jun. (st. č. 2, Suzuki Ignis S1600):

Ideme s tým istým vozidlom ako majstrovstvá sveta. Prekvapili ma rýchlostné skúšky. Koniec tej tridsaťkilometrovej je na strašne rozbitej šotoline, kde budeme s dvojkolkou strácať. Z toho máme zlý pocit. Okrem tejto ale myslím, že to bude s pévéčkami vyrovnané. Neprišli sme sa voziť a tešilo by nás víťazstvo, ale je to asi nereálne. Kopecký je veľmi dobrým jazdcom, takisto aj citroen je niekde inde. Takže pokiaľ budeme jazdiť zrovnatelné časy, budeme maximálne spokojní.

 

Václav Arazim (st. č. 4, Mitsubishi Lancer EVO VIII):

Určitě na Matadoru plánujeme zaútočit. Nedá se říct, že by mi vyhovovali rychlé tratě. Uvidíme, jak se s tím popasujeme. Ještě pořád nás závodění baví, ale už počítám s tím, že mě ti mladí budou porážet. Kuchar a Donchev budou zlobit a myslím, že i super 1600 budou stačit.

 

Josef Peták (st. č. 6, Renault Clio S1600):

Myslím, že na pévéčka tady mít nebudeme, protože budeme ztrácet na rozhodující třicetikilometrové vložce. Na rovinkách nám chybí maximálka a na nezpevněném povrchu také budeme pomalejší. Navíc může rozhodnout i počasí. Konkurence se neobávám, protože vím, že je tam spousta rychlejších jezdců než jsem já, takže z toho nemám trauma. Když dojedu bez potíží do cíle, budu spokojený.

 

Miroslav Jandík (st. č. 8, Mitsubishi Lancer EVO VIII):

Změna tratí byla určitě k lepšímu. Konkurence je veliká, obáváme se i zahraničních jezdců. My bychom byli maximálně spokojení s umístěním do pátého místa.

 

Karel Trojan (st. č. 10, Mitsubishi Lancer EVO VII):

V Hustopečích nám praskla hlava a tu jsme opravili. Byl to trochu stres a spěch, ale věřím, že tady to bude bez problémů fungovat. V té konkurenci to bude velmi těžké. Určitě budou dobří i cizinci. Byl jsem na shakedownu a viděl, že disponují velmi dobrou technikou a i jezdecky jsou dobří. Pokud nebude hodně pršet, promluví do pořadí určitě i S1600. Spokojený budu, když dojedeme do cíle s nepoškozeným autem a co nejvíce vepředu.

 

 

 

 

 

Michal Kosciuszko (st. č. 12, Suzuki Ignis S1600):

Jel jsem s ním jen dvacet kilometrů. Auto je pro mě úplně nové. Vylepšujeme tovární setup od Suzuki Europe. Výsledek je až na druhém místě, protože se chceme hlavně připravit na příští týden na soutěž polského mistrovství. Takže hlavně dovézt celé auto do cíle a najít optimální nastavení.   

 

Viktor Szabó (st. č. 33, Mitsubishi Lancer EVO VIII):

Je tu velká konkurence, takže ještě pořád se budu sžívat s autem, ale v Krumlově už bychom chtěli jet rychle. Myslím, že tu bude velká úmrtnost, protože ty tratě jsou hodně záludné, takže zvolíme taktičtější jízdu. Podle předpovědi to vypadá, že bude i pneumatiková ruleta.

 

Emil Triner (st. č. 502, Škoda Fabia Kit Car):

V Maďarsku jsem to nestihnul ani pořádně vyzkoušet a neměli jsme žádné porovnání s konkurencí. Sám jsem zvědav, jak to tu bude vypadat. V absolutním pořadí budou mít navrch asi enka, protože i kdyby na tom S1600 byly po techničtější sobotě líp, neděle bude vyhovovat spíše enkům.

 

Změna tratě byla určitě k lepšímu, sobotní vložky se mi líbí. Letos pojedeme kompletní slovenský šampionát s fábií. Na český mistrák sháním neustále peníze, chtěl bych se svézt v Krumlově a doma v Příbrami.

 

 

 

V Púchově 28. dubna 2006                       Viktor HAUSKNOTZ, Lenka ZLÁMALOVÁ

tiskové středisko

 Rallye Matador Tatry

 

 


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na závod FIA GT v Brně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose