www.car.cz
 

Adam Lacko v Octávia cupu v Brně na Pole Position, zaujali i nováčci
     29.4.2006 21:31 - tisková zpráva


Lacko na Pole Position, zaujali i nováčci.

 

slovenská závodnice pokořila v kvalifikaci sedmnáct zkušených soupeřů

 

Upršená sobota v Brně se pro účastníky prestižního poháru octavií odehrála ve znamení kvalifikací. Ranní volný trénink pokračoval odpolední měřenou kvalifikací a nejrychlejších deset jezdců z ní pak ještě absolvovalo atraktivní rozjížďku Superpole. Vítězem se nakonec podle očekávání stal Adam Lacko, ale skutečně vehementně o sobě dávali vědět také nováčci v seriálu. Nejvíce zaujala Michaela Pešková.

 

Ráno zajela ještě dvanáctý čas. V měřené jízdě pak ale předvedla naprosto neuvěřitelný výkon, když skončila dokonce třetí! Předvedla fantastický cit pro mokrou trať a z jejího výkonu byl unešen celý paddock Masarykova okruhu. V samostatném ostrém kole však podlehla psychickému tlaku a hned v první zatáčce šla ven z trati. Na startovní rošt nedělního dopoledního závodu se tak zařadí až na desáté místo.

Překvapením kvalifikace byl výkon mladičkého Marhoula.

 

Zatímco žluté vozy Lacka a Matějovského se brzy po začátku měřených jízd usadily na první a druhé příčce a jezdci auta odstavili v boxech, před koncem vyhraženého času ještě vyrazil na dráhu Marhoul a o celou sekundu překonal nejlepšího Lacka! Jeho motivací přitom bylo především zajet lepší čas, než Michaela, která byla v té chvíli o něco lepší.

 

"Přeci nebudu pomalejší, než holka," nechal se slyšet v boxech těsně před odjezdem na trať. Své nejlepší kolo pak zajeli ještě i Navrátil a nováček Fulín. Lacko byl rázem druhý a Michal Matějovský až šestý. Dodejme, že do první desítky se z nováčků vešli ještě také sedmý Pilný, osmý Vorba a desátý Pál. Na Jana Dostála zbyla devátá pozice, kterou si ale potom vylepšil  v Superpole. Erik Janiš zůstal o dvě desetinky sekundy na jedenáctém místě.

 

Jako smolnou proklel mokrou sobou Jirka Gottwald, který ráno zajel osmý čas, ale v měřené kvalifikaci jej hned v prvním kole zradila převodovka. Na rošt se v neděli postaví tedy až na poslední dvacáté místo. Na první pozici bude Adam Lacko, který nejlépe zajel Superpole. Druhý bude Marhoul, jemuž Adam nadělil skoro sekundu a oplatil mu kvalifikační triumf.

 

Třetí nejlepší čas v otrém kole zajel Dostál, čtvrtý Vorba, pátý Pilný, šestý Fulín, sedmý Navrátil, který zajel na tisícinu sekundy stejný čas jako Peter Pál, ale měl horší čas v předchozí měřené jízdě a bude tedy startovat osmý. Až devátý čas zajel Michal Matějovský a poslední místo v první desítce zbylo na přemotivovanou Michaelu Peškovou.

 

Ani pro neděli neslibují meteorologové o mnoho lepší počasí. Na druhou stranu to znamená, že oba ostré závody na třináct kol, první v 9,00 a druhý ve 14,00, budou skutečně stát za vidění.

 

(29.4. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MČR Humpolec 2006 - plecháče, foto T. Němec

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose