www.car.cz
 

Jan Vaňáč vybojoval v Púchově další vítězství
     3.5.2006 05:46 - tisková zpráva


Loňský mistr třídy N3 Jan Vaňáč jel do Púchova s cílem udržet si průběžné vedení v tabulce šampionátu. Ač měl před startem obavy z velké konkurence a také z nedostatečné maximálky svého stroje, nakonec i v Púchově obsadil první místo a upevnil si první příčku v tabulce.   

 

Na soutěžící čekaly v sobotní etapě obtížné tratě v okolí Bánovců nad Bebravou, na úseku Zlatníky znepříjemněné všudypřítomným bahnem a rozbitou cestou. Posádka Jan Vaňáč – Václav Vorel proto vstoupila do soutěže opatrně. „Nikam jsem nepospíchal, bral jsem to spíše jako trénink. Od páté rychlostní zkoušky se mi ale závodilo velmi dobře. Až mě překvapilo, že auto docela jede,“ rozkoukával se Středočech.

 

Od páté RZ také pravidelně zajížděl časy „na bedně“ ve třídě N3, po sedmé rychlostní zkoušce dokonce postoupil do vedení. Jeho náskok sice Egon Smékal stahoval, v závěrečné RZ dne však opět nabral rozhodující ztrátu, a posádka týmu ASECA Racing tak přenocovala na čele tabulky s více než půlminutovým náskokem.

 

Nedělní etapa měla být ve znamení Smékalova útoku a Vaňáč si nebyl jistý, zda tento nápor dokáže s pomalejším autem zvládnout. „Byl jsem smířený s tím, že nás Egon v průběhu dvou vložek dožene, ale nechtěli jsme mu to dát lacino. Kde to šlo, jsem se snažil držet, například i na šotolinových úsecích. Po RZ 13 už jsem doufal, že náskok udržíme,“ vzpomíná jezdec. Jeho přání se nakonec vyplnilo, navíc v závěru soutěže dokázal ještě pár sekund k náskoku přidat a uhájit prvenství.

 

V jeho prospěch hovořilo více než čtyřicet sekund. Jako třešničku na dortu si nadělil i třetí místo ve skupině N. „Zatím to byl můj největší úspěch – na bedně jsem ve skupině ještě nestál. Ale byla tu menší konkurence z Čech, takže si více vážím toho, že jsme dokázali udržet Egona na rychlé trati za sebou,“ zářil po vydařené soutěži Vaňáč.

      

            tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose