www.car.cz
 

Příliš krátká soutěž : Achs si v Púchově moc nezazávodil
     3.5.2006 06:03 - tisková zpráva


Příliš krátká byla pro Roberta Achse s Filipem Langrem Púchovská Rallye Matador Tatry. Posádka, která chtěla bojovat o první příčku tabulky Global Assistance MMČR, musela v průběhu první etapy odstoupit.

 

První rychlostní zkouškou byla pro posádku Fastback Rally Teamu až náročná RZ Uhrovec. Úvodní púchovský prolog byl totiž kvůli divákům pro druhou polovinu startovního pole zrušen. Začalo se hrát o vteřiny a celá špička čtrnáctistovek byla velmi vyrovnaná. Rozhodovalo i obutí, přičemž vedoucí posádka třídy A5 vsadila na mokrou variantu. To sice nebylo příliš vhodné na úvodní dvě RZ, na obtížných Zlatníkách se však tato volba vyplatila. To už ji totiž patřila druhá příčka ve třídě se ztrátou necelých dvaceti sekund na vedoucí duo manželů Kopelentových.

 

Útok na první pozici ale nakonec nepřišel. V závěru páté rychlostní zkoušky, asi 800 metrů před cílem, praskla poloosa a bylo po nadějích na vítězství. „Chtěli jsme pokračovat v rámci superrally. Bohužel jsme neměli náhradní poloosu, tak jsme se rozhodli vyměnit celou převodovku za starou. S tou jsme také přejeli rampu v neděli ráno, ale přestala nám fungovat i spojka, takže jsme v prvním servise podruhé odstoupili,“ popisuje útrapy jezdec.

 

Páté místo utržené v rámci dvojitého použití superrally je zklamáním, za daných okolností však lepším výsledkem než případná nula za nedokončení závodu. Čelo tabulky se ale po Púchově Achsovi s Langerem vzdálilo. „V Českém Krumlově musíme zabojovat. Bude tam větší konkurence, ale vyzkoušeli jsme si, že s novou převodovkou budeme rychlejší. Věřím, že v Krumlově se nám bude dařit víc. Je to naše oblíbená soutěž,“ prozradil Filip Langer.

      

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions


 
 
Fotogalerie:   Rallye Matador 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose