www.car.cz
 

Lacko a Matějovský ovládli úvodní podnik jubilejního Octávia cupu
     3.5.2006 06:09 - tisková zpráva


Lacko a Matějovský bezkonkurenčně ovládli úvodní podnik desátého ročníku
Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu

Upršený konec dubna proběhl na Masarykově okruhu u Brna pro členy INTERNET EXPRES Prima Teamu ve znamení tradiční Jarní ceny. Start okruhové sezóny roku 2006 a prestižního domácího podniku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup se týmu vydařil na výbornou. Adam Lacko a Michal Matějovský bezkonkurenčně ovládli podnik desátého ročníku této soutěže, když v poháru octavií Adam s Michalem dominovali jak kvalifikačním, tak i závodním jízdám.

Jelo se na vodě, ale v obou závodech oba dva okamžitě po začátku zaujali první a druhé místo, poodjeli soupeřům a obě třináctikolové jízdy nerušeně dokončili. Ve druhém závodě to ze začátku vypadalo na vzájemný souboj týmových kolegů, ale už cílem prvního kola projížděl Adam na obvyklém prvním a Michal na druhém místě. "Nešlo o zásadní týmovou strategii, byli jsme rámcově domluveni, že dopředu půjde ten rychlejší a to byl Adam. Přeci bychom se nepouštěli do tvrdého boje, který by mohl skončit vyřazením obou," líčil Michal Matějovský.

Ten měl v závěru závodu ještě trochu práce s Erikem Janišem, dotírajícím na stříbrný stupínek, ale jeho tlaku odolal. Adam zhodnotil víkend jako jednoznačně vydařený. "Určitě to byla dvě příjemná vítězství. Nebylo to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, mokrá trať je vždycky náročná. Vyhrál jsem Superpole a šlo o to, aby se povedl start, což nakonec vyšlo. Do druhého závodu jsem jako vítěz prvního šel podle propozic až ze šesté pozice. Tam jsem se trochu obával skrumáže, ale nakonec se nic vážného nesemlelo.

Michal na mě sice trochu tlačil, ale jak se zahřály gumy, už bylo všechno v pohodě. Nepojedu letos všechny podniky, vychází to jen na tři z pěti, ale doufám, že alespoň v nich týmu nějaké dobré body přinesu," řekl Adam.

Nesmíme zapomínat ještě na třetí octavii v barvách INTERNET EXPRES Prima Teamu, kterou pilotoval nováček seriálu, dosud hlavně motokárový jezdec Filip Albrecht. Pro něj šlo o zcela novou zkušenost, protože s jinými "plechovými" vozy zatím ještě mnoho nenajezdil. "Pořád se s octavií učím, z motokáry jsem byl zvyklý později brzdit a tady je to jinak," svěřoval se Filip ještě při testování v Mostě.

V brněnském volném tréninku zajel desátý čas, v měřené jízdě skončil až patnáctý. V prvním nedělním závodě jej pak hned ve druhém kole na jednom z nejnepříjemnějších míst trati potkala nehoda, ve které auto potloukl o svodidla a musel skončit. Mechanici vůz ale dali do pořádku a do druhé jízdy nastoupil Filip z konce startovního pole. Stihl však odjet jen čtyři okruhy a vrátil se do boxů s problémy na ventilaci. "Vůbec jsem neviděl ven a závodit se zkrátka bohužel nedalo. Příště to už určitě bude lepší," slíbil Filip v boxech. 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Octavia Cup od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose