www.car.cz
 

Jarní cena Brna jako dobrý start sezóny 2006 týmu Standy Matějovského
     3.5.2006 06:25 - tisková zpráva


U všech sobotních a nedělních jízd prvního podniku Mezinárodního mistrovství ČR závodů automobilů na okruzích, který se jel na brněnském Masarykově okruhu, panovalo velmi chladné a deštivé počasí. Jezdci Mirek Forman, Juraj Šedivý, Stanislav Lepka, Jan Urban a Jiří Nykodým přesto bodovali v závodech Divize 4 okruhového šampionátu.

Do sobotního vytrvalostního závodu nasadil tým Stana Matějovského dva vozy. AUDI A4 ST, pronajaté od Bohemia Racing Teamu, pilotovali Mirek Forman a Juraj Šedivý, kterým vypomáhal i Michal Matějovský. Ve hře byla dále Alfa Romeo 147 GTA Cup, na které se střídali Jan Urban spolu s členy předchozí posádky. To vyžadovalo pochopitelně značně promyšlenou strategii střídání, kterou ale technický manažer týmu Roman Seidl zvládl naprosto dokonale. Po náročných třech hodinách za neustálého deště dojelo AUDI na devátém a Alfa na jedenáctém místě v celkovém pořadí a to znamenalo druhé a třetí místo ve třídě dvoulitrových vozů!

Nedělní sprint Divize 4 v kubatuře nad 1600 ccm už týmu bohužel tak dobře nevyšel. Obsazen byl celkem čtyřmi vozy. AUDI sedlal Mirek Forman, ale ve třetím kole na mokré trati nepříjemně havaroval v místech, kde skončilo i mnoho jiných vozů a poškodil předek vozu. V sedmém kole byl technickou závadou na dobíjení vyřazen i Juraj Šedivý na Alfě Romeo 156S 2000. Se dvěma cupovými Alfami 147 GTA tak v boji zůstali Jan Urban a Jiří Nykodým, kterým se podařilo v ostré konkurenci obstát. Urban skončil třináctý a Nykodým třicátý absolutně.

"Pro Honzu Urbana to znamená páté místo ve třídě dvoulitrů a tedy hodně příjemné body pro začátek sezóny," komentoval situaci Roman Seidl. "Celkově lze víkend hodnotit jako úspěšný, především co se týče octavií. Filipovi se budeme hodně věnovat a myslím, že v týmu máme dostatek zkušeností, které mu můžeme předat. Závodnická a technická smůla v mistrovském sprintu Divize 4 je bohužel věc, která k motoristickému sportu patří. Téměř neregulérní podmínky na mokré trati vyřadily i mnoho jiných jezdců, svou roli hrály i náhody. Každopádně jsme v úvodu sezóny soupeřům naznačili, že i letos se budeme snažit, abychom patřili ke špičce," slíbil Roman Seidl. 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2006-Divize 4

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose