www.car.cz
 

Janík motorsport si nejen mezi Evropskými soupeři vedl slušně
     3.5.2006 06:30 - tisková zpráva


Shleha-Janík motorsport mezi Evropskými soupeři

Velmi kvalitní konkurence mimo skupiny CN se sešla při úvodním podniku Mistrovství Evropy, které již tradičně hostí rakouské sedlo Rechberg. Na start přes 5 km dlouhé trati se postavil pouze jediný zástupce šternberského teamu Shleha-Janík motorsport. Ač je ale Richard Vodička služebně mladší než první jezdec teamu, Václav Janík, který do závodu nenastoupil pro nedodání nové sekvenční převodovky pro svůj červený vůz, vůbec se v silné evropské konkurenci skupiny N, se kterou se poměřoval poprvé, neztratil.

Všechny jízdy se odehrály na mokrém povrchu. Ten Richard v BMW M3 zažil poprvé, a tak se v tréninku pečlivě seznamoval i s novým podvozkem svého vozu.Při tréninku jsem si myslel, že je to strašně špatné, že na mnohem zkušenější soupeře na bavorácích a zejména na čtyřkolkách Lancerech nebo Imprezách musím ztrácet cenné sekundy,“ vzpomíná nováček teamu Richard Vodička.

O to více překvapil výsledný čas, když jsme v nedělním závodě obsadili sice nepopulární 4. příčku, když na bronz chyběly pouhé dvě desetiny sekundy. „Před závodem jsme si říkali, že 5. místo by byl velký úspěch, a tak jsem maximálně spokojený,“ dodal s několikadenním odstupem bruntálský jezdec.

Ovšem ve stejnou dobu zápolení na Rechbergu zažíval svůj premiérový víkend v okruhovém Mistrovství ČR mladíček teamu Jakub Horák. Po několika testech Národní formule 1400 přišel den D, kdy se Jakub posadil na start prvního závodu. Při hostování v teamu Křenek motorsport, za který startuje i loňský Mistr ČR Divize Adam Kout, se Jakubovi nad míru dařilo. Z dvacítky startujících vozů v sobotním závodě obsadil Kuba 5. místo, které zaručovalo druhé místo na startovním roštu pro závod nedělní.

Celý závodní víkend se nesl v deštivém duchu a vygradoval nedělním závodem, kdy Jakub při startu využil výhodnou pozici na startu a v prvním kole vedl celé pole za svými zády. V 10 kol dlouhém závodě poté o jednu příčku přišel, a tak závod dokončil na skvělé druhém místě a hned první závodní víkend si domů přivezl cenný věnec. Pouze v jediné činnosti se musí do příště zlepšit.

Fígl na otvírání šampaňského je pro něj v jeho 14 letech ještě neznámý, a tak jej čekala na stupních vítězů sprška od vítěze Ondřeje Loukoty a třetího Davida Palmiho, pokračovatele závodní dynastie.

Vrchařský program bude pokračovat za dva týdny na makedonském kopci Vodno, kam se letos snad už dostaneme přes Srbsko a Jakub se opět posadí do kokpitu své formule na dráze mosteckého autodromu.

 

PR

Mira Frýdecký

Shleha-Janík motorsport

www.janik-motorsport.com


 
 
Fotogalerie:   ME vrchařů na zmoklém Rechbergu od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose