www.car.cz
 

Tatry 2006 – Co zastavilo Dana Běhálka a jeho subaru ?
     3.5.2006 18:44 - tisková zpráva


Premiéru s novým vozem Subaru Impreza Sti v rámci Mezinárodního mistrovství ČR rally si o posledním dubnovém víkendu při Rallye Matador Tatry odbyla posádka týmu Klub Fox Racing Daniel Běhálek – Jaroslav Vosádka.

 

I když se Běhálkova Impreza nakonec na cílové rampě v Púchově neobjevila, loňský vicemistr ČR skupiny N mohl být se svým vystoupením docela spokojený. Kromě nové techniky si totiž v úvodu letošní sezony zvyká na pro něj nový ‚desítkový‘ rozpis. Dosud totiž Dan Běhálek používal po vzoru Antonína Císaře rozpis ‚rychlostní‘.

 

 „Přechod na ‚desítkový‘ rozpis mi nedělá problémy, i když na ten ‚rychlostní‘ jsem byl opravdu zvyklý. Jedeme ale rychlejším vozem, proto je potřeba, aby mi navigátor předával informace rychleji a na to nebyl náš starý rozpis vhodný. Každý z nich má své plus, ale ‚rychlostní‘ rozpis mi přijde jemnější,“ porovnává Daniel Běhálek.

 

Pod Tatrami začali Běhálek s Vosádkou osmadvacátým časem na RZ 1 (Púchov 1, 16,60 km), když v průtrži mračen podlehli v týmovém duelu o tři desetiny sekundy Milanu Liškovi s Lancerem. V průběhu zmoklé sobotní etapy se probila bílá Impreza na 21. příčku průběžné klasifikace a v neděli se Daniel s Jaroslavem chystali k útoku na první dvacítku absolutního pořadí.

 

K němu však nedošlo, neboť hned na první nedělní vložce (RZ 11 – Púchov 2, 16,36 km) se z vozu ozvaly nepatřičné zvuky. „Je mi záhadou, co se vlastně stalo. Přijeli jsme ze širokého asfaltu na rozskákanou šotolinu a vzadu začalo něco mlátit. Po ujetí pár stovek metrů to přestalo, tak jsme absolvovali ještě jedno kolečko, ale zvuky se ozvaly znovu. Nevěděli jsme, jestli nejsou poškozené diferenciály nebo poloosa, proto jsme radši odstoupili. Nějaký zajímavý výsledek ve hře nebyl, proto jsme nechtěli zbytečně riskovat vážnější poškození vozu,“ popisuje záhadnou závadu jezdec.

 

Hlavu zamotala ‚porucha‘ i Milanu Liškovi, šéfovi Klub Fox Racing, který vůz připravuje: „Auto jsme po závodě zkoušeli, řekl bych, že dostalo zabrat víc, než za celé Tatry, ale nic jsme neobjevili. Zdá se, že Danovi jen někam vletěl kámen a ten dělal rámus. Vážně to vypadá, že autu nebylo vůbec nic,“ komentuje kuriózní situaci Milan Liška.

 

Se Subaru Impreza Sti týmu Klub Fox Racing se Daniel Běhálek s Jaroslavem Vosádkou znovu představí při Rallye Český Krumlov, která se pojede ve dnech 25. až 27. května jako čtvrtý podnik letošního Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Pokud vše půjde podle plánu, měla by posádka po Krumlově zamířit také na zahraniční tratě, kde by ji čekal start v Chorvatsku.

 

 

PR

Klub Fox Racing Media Servis


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial ve Smolné Peci 2006, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose