www.car.cz
 

II. rallye ECCE HOMO - pohled do startovní listiny. Uzávěrka se blíží
     7.5.2006 12:01 - tisková zpráva


Pouze několik dní zbývá do uzávěrky přihlášek na druhý podnik letošního K4 Poháru České republiky v rallye, kterým je II. Rallye ECCE HOMO. Seznam doposud přihlášených posádek skýtá téměř pět desítek vozů. Věříme, že konečná startovní listina překročí loňský průměr na závod, což bylo právě cca padesát vozů.

V nejsilnější třídě SA4 je přihlášeno sedm posádek. Pravidelní účastníci poháru otec a syn Hendrychové, Pavel Dohnal se spolujezdcem Jiřím Blažkem, Jaroslav Mikulenka s Davidem Soviarem. Mezi favority se řadí také Jarek Orsák s Romanem Peškem a Tomáš Kurka s Milanem Škubníkem. Pětici vozů Mitsubishi doplňují jezdci se Subaru. Martin Vlček s Lukášem Juřinou a zástupci domácího týmu Jiří Rozsypal s Honzou Paulikem. Startovní pole povede se startovním číslem 1 Ludvík Otto s manželkou Renátou také se Subaru. Ti však díky letošní prioritě budou bodovat pouze ve zvláštní klasifikaci.

Třídě nejsilnějších dvoukolek vévodí dva Eskorty, KIT CAR Nešpora a Schwarzera a RS 2000 Přemysla Šebesty. Nově postavený Ford Focus ST letos podruhé představí Jan Halala se spolujezdcem Daliborem Štěpánem. Se Seaty Ibiza v této třídě budou bojovat také jezdci  Zdeněk Bambušek a Luděk Moulis. S Nissany potom Marek Kovanda, Roman Marek a Mojmír Mader.

Menší zájem je o třídu SA2, ve které jsou přihlášeny zatím pouze čtyři vozy. Hondy Civic Kašpárka, Zpěváka a Vaška. Čtveřici doplňuje Švidrnoch s kitovou Felicií.

Tradičně nejobsazenější třídou je ale SA1. Ze seznamu dvanácti posádek, až na tři vyjímky  jedoucí s Felíciemi, je nutno zmínit zatím vedoucího Mareše se Švihálkem a druhé a třetí v průběžné klasifikaci K4 PČRR Henzla a Majera. Mezi favority budou jistě patřit také Ivo Cipra, Robert Čonka s kitem, Tomáš Grega, či Michal Prokeš. Zajímavé bude sladovat výkon Jaroslava Suchomela s Fabií, navigovaného velezkušeným Petrem Uhlem. V této třídě je také přihlášen zahraniční účastník Johann Drapela z Rakouska.

Ve skupině historických vozů H a upravených V je přihlášeno celkem devět posádek. Několik Škodovek 130 LR ve třídě V3, rychlý  Michal Habart  se  Škodou 120 S rallye a Petr Hambálek s BMW 2002 jistě připraví krásné okamžiky pro příznivce vozů staršího data výroby.

Ve „véčku“ bude startovat také u nás exotický vůz Ford Puma pilotovaný Martinem Sopuchem. Kromě standardně vypisovaných skupin SA, V a HA a jejich tříd se budou dekorovat také nejúspěšnější smíšené a dámské posádky. Vzhledem k prodlouženému víkendu mohou soutěžící posílat přihlášky až do středy 10. května.

Další informace budou průběžně zveřejňovány na oficiálních stránkách soutěže, www.rallyesport-pohar.cz. Zde bude také možno sledovat online výsledky a průběh celé soutěže.

 PRESS K4 PČRR / 6.5.2006   

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006 a tým Šenkýř Motorsport, foto Petr Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose