www.car.cz
 

Také naši jezdci vstoupí do seriálu MS enduro- v GP Portugalska
     7.5.2006 12:04 - tisková zpráva


6. 5. 2006 GUIMARAES – PORTUGALSKO

Jezdci KBS UAMK Teamu Unhošť a Vít Kuklík budou o tomto víkendu bojovat opět o světové body do seriálu mistrovství světa enduro, tentokráte v GP Portugalska

 

Na start prvního dne druhé dvoudenní soutěže mistrovství světa enduro, GP Portugalska v Guimaraesi, se postavilo celkem 103 jezdců. Náročný okruh s nesčetnými kamenitými výjezdy a sjezdy jezdci absolvovali za slunečného počasí celkem třikrát. V časových kontrolách se v úvodu dne najíždělo 5 až 10 minut. Ale jak se postupně jednotlivými průjezdy povrch tratě rozbíjel, bylo v závěru dne najeto v časové kontrole bez servisu jen něco okolo jedné minuty. Jízdu znepříjemňoval i nepříjemný prach, který se tvořil na většině úseků okruhu.

 

V každém kole se měřil kros test a endurotest a od druhého kola pak i extrém test, který byl díky několika kamenitým výjezdům a sjezdům asi nejvíce náročný.

 

V jednotlivých třídách se na prvních pozicích opět prosadili favorité. Možná malým překvapením bylo první místo Itala Albergoniho, před favorizovaným Cervantesem ve třídě E1. Ve třídě E2, po nepřesvědčivém výkonu v úvodním podniku ve Švédsku, ukazoval své umění Australan Merriman a dokázal s přehledem vyhrát. Třídě E3 opět kraloval suverénně jedoucí Knight, který vyhrál i absolutně před Merrimanem a Aholou.

 

Z českých jezdců se dařilo na náročné trati nejvíce Vítu Miklíkovi, který obsadil v sobotní etapě 7.místo. Smůlu měl naopak v Portugalsku dobře jedoucí Michal Rudolf. V prvním kole zajížděl ve třídě E3 na měřených testech časy mezi osmým a jedenáctým místem, s minimální ztrátou na jezdce jedoucí před ním. V druhém kole ale na enduro testu při průjezdu hlubokou kolejí spadl Rudolfovi řetěz, který se namotal mezi kyvnou vidlici a řetězové kolečko a navíc se poškodilo i vodítko řetězu. Oprava na měřeném testu trvala přes šest minut, čímž se rozplynula šance na velmi solidní umístění do desítky nejlepších jezdců. Nakonec z toho byly body alespoň za 14.místo

 

Nejpočetněji obsazené třídě Junior, kde startovalo 34 jezdců, kraloval Španěl Mena na Gas Gasu. Tentokráte se neprosadil ani ve Švédsku čtvrtý a třetí Slovák Kapajčík, který po problémech vybojoval alespoň jeden bod za 20.místo. Z našich mladých se ve třídě Junior nedařilo nikomu. V prvním kole odstoupil pro poruchu motocyklu Jakub Horák a dvě časové kontroly před cílem se zastavil motocykl i Lukáše Sedláčka, který tak přišel po absolvování skoro celé etapy o cenné body. Jakub Horák stihl motocykl ve stanoveném limitu opravit a tak mohl nastoupit do nedělní etapy. Lukáš Sedláček bohužel tento limit nestihl a JURY mu start nepovolila.

 

V neděli čeká na jezdce stejný okruh, s nepatrnými úpravami měřených testů, které pořadatel provedl z důvodu bezpečnosti.

 

Ladislav Krupička

 

Výsledky by měly být na ://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jirka Janák na Lausitzringu od martyfoto.com

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose