www.car.cz
 

V italské Monze na MS supersport Mikšovský ve dvacítce
     7.5.2006 19:57 - tisková zpráva


V italské Monze dnes proběhl čtvrtý závod Mistrovství světa supersport. Tým Intermoto Czech Klaffi v něm byl zastoupen pouze Tomášem Mikšovský, který dokončil dramatický závod na 18. místě.

 

Na italském okruhu Monza proběhl dnes čtvrtý závod mistrovství světa supersport. Tomáš Mikšovský do tohoto závodu tradičně skvěle odstartoval, bohužel při havárii v úvodní šikaně musel jezdec královéhradeckého týmu zastavit, aby nepřejel viníka havárie Barry Venemana z Holandska. Po této kolizní situaci řešil podobnou záležitost Tomáš Mikšovský ještě jednou, to ovšem po havárii britského jezdce Toma Tunstalla. Přes tyto problémy dokázal nymburský jezdec postupovat startovním polem a po 31. kvalifikační pozici dokončit závod na osmnáctém místě.

 

Josef Kubíček (manažer týmu)

Na závod v Monze jsme se hodně soustředili, doufali jsme, že se nám právě od tohoto závodu bude více dařit. Bohužel skutečnost je trochu jiná, Willy je zraněný již z pátečního tréninku a nám nezbývá než doufat, že se mu zranění zahojí natolik, aby se mohl postavit na start dalšího závodu, který se jede za tři týdny v britském Silverstone. Tomášovi se během kvalifikací příliš nedařilo, ale v závodě po problému v první šikaně zabojoval a podle mého názoru dosáhl solidního umístění.

 

Tomáš Mikšovský (18. místo)

Povedl se mi start, ale v první zatáčce jsem doplatil na pád Venemana. Abych ho nepřejel, tak jsem musel úplně zastavit. Tahle situace mne hodně mrzí, ovlivnilo to celý můj závod. Ze šikany jsem odjížděl jako poslední. Podařilo se mi dotáhnout skupinu přede mnou, ve které se hodně bojovalo. Společně s Britem Tunstallem se nám podařilo skupinu roztrhat, ale pět kol před cílem Tunstall havaroval.

 

Viděl jsem jen jak se na mě řítí on i motorka, nechtěl jsem ho přejet, ale motorce jsem se již nedokázal vyhnout. V plné rychlosti jsem na ní najel a přeskočil jsem jí. Bohužel jsem ztratil, a tak mne dojel Portugalec Praia. Až do cíle jsem s ním jel ve skupině. Víkend se mi moc nepovedl, ale v závod jsem si užil.

 

 

Výsledky závodu MS Supersport - Monza

  1.- Yoann Tiberio (FRA-Honda) 16. kol

  2.- Robbin Harms (DAN-Honda +1,924

  3.- Sebastien Charpentier (FRA-Honda) +4,255

  4.- Massimo Roccoli (ITA-Yamaha) +7,224

  5.- Kenan Sofuoglu (TUR-Honda) +7,499

-----------------------------------------------------

18.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) +49,322

 

 

Intermoto Czech Klaffi Team

World Supersport Championship

www.klintermoto.cz

PR
 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 06 havárie Filipa Albrechta od J. Maršíčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose