www.car.cz
 

Luboš Minařík pojede v Tišnově na domácí půdě svého sponzora
     10.5.2006 22:56 - tisková zpráva


         Svým třetím dějstvím o tomto víkendu pokračuje letošní MČR ve sprintrally, které má nyní na programu zastávku na Vysočině. Tišnovská rally již loni naznačila, že se s ní musí počítat, letos se z ní navíc stal nefalšovaný zónový podnik a není tedy divu, že na posádky čeká ještě náročnější trať než loni. Délka rychlostních zkoušek se vyšplhala na 87 km, vyznavače sprintrally tak čeká dosud nejdelší a zřejmě i nejtěžší měření sil v sezóně. Chybět při Eurostroj rally nebude pravidelný účastník jednodenních soutěží Lubomír Minařík, vedle kterého tentokrát usedne Karel Coufalík.

 

            Luboš Minařík je v posledních dnech často k zastihnutí ve své dílně, kde se stará o důkladnou přípravu kitové Felicie na další start. Po poruše v Hustopečích bylo nutné vyměnit převodovku, z které toho mnoho nezbylo. Starosti týmovým mechanikům však nadělaly i problémy s brzdami během testování, kvůli nimž celý tým nyní pracuje na jejich vyladění. Do startu Tišnova by se ale mělo vše stihnout připravit. 

 

            Po boku Luboše se tentokrát neobjeví jeho stálý navigátor Viktor Semela, který si v termínu Tišnova užívá dovolené. Jako náhradník ho zastoupí Karel Coufalík, kterého jsme mohli ještě donedávna vídat v Mitsubishi Lancer EVO VIII spolu s Milanem Pantálkem. Luboš s Karlem se však společně nepředstaví poprvé. V roce 2002 spolu odjeli několik „velkých“ závodů a za zmínku stojí třeba druhé místo ve třídě A5 na Rally Šumava, kde podlehli pouze zkušenému Vlastimilu Hodaňovi.

 

            V Tišnově na posádky čeká devět rychlostních zkoušek na třech úsecích. Jedná se o rychlostní zkoušky, na kterých se často mění rytmus jízdy a o vítězi bude tudíž ve velké míře rozhodovat jezdecký um. Jeden z Lubošových sponzorů – firma Eurostroj Schlager je navíc generálním partnerem celé akce a pro tým z Podkopné Lhoty tak bude tišnovský start prestižní záležitostí.

 

Hlavním cílem je tentokrát bodově zacelit ránu způsobenou výpadkem v Hustopečích a opět se zapojit do bojů o medaile ve skupině A. Zda se to sympatické dvojici povede, se rozhodne v sobotu 13. května, kdy od osmé hodiny ranní začnou z rampy umístěné na náměstí v Tišnově vyjíždět první posádky, aby se sem po absolvování 332 km dlouhé trati opět po sedmnácté hodině vrátily.

 

 

 

                                                                                    Text: Jiří Dokulil, ftr-media                                                                           


 
 
Fotogalerie:   Následky havárií na Zámeckém vrchu 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose