www.car.cz
 

Josef Král na německém Nurburgringu v sobotu devátý s dalšími body
     10.5.2006 23:00 - tisková zpráva


FORMULE BMW  - 6.5.2006   NURBURGRING

 

V rámci evropského motoristického svátku na německém Nurburgringu, kde se jela Velká cena Evropy formule 1 se v sobotu jel i pátý závod prestižní Formule BMW s účastí Čecha Josefa Krále z týmu Mičánek motorsport. Patnáctiletý mladík se před zraky mnoha vlivných osobností světa formule 1předvedl ve velmi dobrém světle a 9. místem dosáhl svého druhého nejlepšího umístění a získal další 2 body do celkového pořadí.

 

Mimo závodní povinnosti spojené s jeho účastí v programu  výběru talentů, kterou zaštiťuje společnost BMW motorsport se Josef v zákulisí formule 1 setkal s manažerem Jensona Buttona a Kimiho Raikkonena panem Robertsonem, který nadějného Čecha pochválil za předvedené výkony v průběhu páteční kvalifikace a sobotním závodě.

 

Josef Král byl také v průběhu dne spatřen  v živé diskusi s Mario Theissenem šéfem  a Nickem Heidfeldem jezdcem týmu Sauber BMW nebo Pavlem Turkem specialistou pro F1 pro TV Nova.

 

Z desátého místa na  startu jsem vjížděl do první zatáčky v chumlu 24 vozů,které se většinou snažili dostat k vnitřnímu okraji dráhy “říká mladý Král. 

 Vnějším obloukem se mě pak v první zatáčce podařilo předjet asi 4 soupeře  ale do následné levé táhlé  mě zavřel soupeř jedoucí přede mnou a 3 pozice jsem opět ztratil. Ze zadu na mě ale dotíral loňský mistr světa Marco Holzer.“

 

 Ve 3 kole musel vyjet safety car, protože po souboji v šikaně mezi Švýcarem Fabio Laimer  a Němcem Tobiasem Hegewald se prvně jmenovaný převrátil. Zpomalovací vůz vydržel na trati jen jedno kolo a po jeho zajetí do boxů si to „sjeté“ pole 24 mladíků rozdalo znovu.

 

 Před vyjetím na cílovou rovinu jsem přibrzdil jezdce z sebou a okamžitě jsem maximálně akceleroval, takže jsem Holzerovi odskočil asi na 30m. Během jednoho okruhu se mě podařilo dojet skupinku přede mnou a zařadil jsem se do vláčku. V aerodynamickém pytli, kde jezdci vzadu ztrácí přítlak, jsem však  udělal malou chybu a do jedné ze zatáček jsem nedobrzdil a byl moc dlouhý. Tím jsem ztratil přímý kontakt s jezdcem přede mnou a dotáhl se za mě opět Marco Holzer. Pak už jsem musel hlídat hlavně jeho útoky na mou pozici, takže jsem nakonec dojel devátý.

 

Králův šéf Jiří Míčánek  našeho pilota za tuto chybu pokáral protože jak říká.  Pepík mohl dojet ještě o něco lépe nebýt právě této chybičky. Telemetrie ukazuje jeho neustálé zlepšování všech  parametrů jízdy a určitě měl na to být  ještě výše .“

 

Závod systémem start – cíl vyhrál němec řeckého původu Christian Vietoris. Druhý dojel  Stefano Coletti z Monaca, a třetí domácí Jens Klingmann. 

 

 

Martin MILER

Josef KRÁL

 

   

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Rous, testy v Brně - květen, foto Martin Mutl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose