www.car.cz
 

Nedělní vystoupení na Nurburgringu Královi zhatila úvodní kolize
     10.5.2006 23:08 - tisková zpráva


FORMULE BMW  7.5.2006

 

KRÁL PO KOLIZI V PRVNÍM KOLE AŽ NA 20 MÍSTĚ

 

Nedělní program Velké ceny Evropy na německém okruhu Nurburgring zahajoval souboj mladých nadějných jezdců v seriálu Formule BMW. Český pilot Josef Král jezdící v týmu Mičánek motorsport si po sobotním 9. místě dělal naděje ještě na lepší umístění.

 

S okruhem se teprve seznamuji ale čím více kol zde ujedu, tím mám trať lépe zažitou“ říká patnáctiletý student z Hradce Králové.  

 

Král startoval z 10 místa na startovním roštu a start měl velmi dobrý – do první zatáčky vjížděl na vnitřním okraji dráhy tedy v ideální stopě na 9. místě. Od prvního do šestého místa se seřadili Christan Vietoris, Jens Klingmann a Stefano Colleti Maka Maki, Marco Holzer a Philip Eng. Za Mercedes arénou ve čtvrté zatáčce do našeho jezdce zezadu narazil až přespříliš agresivitou hýřící Jens Hoing a prorazil Královi levou zadní pneumatiku.

 

Už v sobotu do mě stejný kluk narazil  a promáčkl mě zadní výfuk, který jsme museli na nedělní závad měnit. Dnes mě pro změnu atakoval Jens v levotočivé zatáčce tím, že mě nabral jízdou přes trávu  a pravým předním přítlačným křídlem mě prořízl levou zadní pneumatiku. Pomalu jízdou jsem pak musel absolvovat celý jeden okruh zajed do boxů, kde mě mechanici poškozené kolo vyměnili. Ztratil jsem ale více než třičtvrtě kola na celé startovní pole“.   

  

Král pak zajížděl časy na úrovni 6-8 místa a tři kola před cílem dojel a předjel do té doby předposledního Rumuna Andreie Harnegea ale závod na 10 kol mu více nedovolil.

 

Závod vyhrál opět výborně jezdící Christian Vietoris před domácím Jensem Klingmannem a třetím Marco Holzerem. 

 

Další dva závody se jedou 20.- 21.5. na Oscherschlebenu při třetím závodním víkendu DTM.

 

 

Martin MILER

Josef KRÁL

 

PR


 
 
Fotogalerie:   CROSS COUNTRY rallye Bratislava 2006, foto Aleš Kavlík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose