www.car.cz
 

PAP OIL cup pokračuje ve Vranově u Brna druhým podnikem
     11.5.2006 09:28 - tisková zpráva


Už tuto neděli 14.května pokračuje ve Vranově u Brna druhým podnikem mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu tříd 125 ccm, Open a Veterán, nesoucí oficiální název PAP OIL CUP 2006    Hned úvodní díl v Lokti na Karlovarsku potvrdil, že letošní seriál je jezdecky mimořádně kvalitně obsazen a ani jedna z vypsaných tříd nemá jasně vyhraněného favorita.

 

Právě nedělní závod RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS 2006 ve Vranově u Brna naznačí, jakým vývojem se bude vrcholný český motokrosový šampionát vyvíjet dál.

 

Díky pokračující pořadatelské spolupráci brněnské AGENTURY FORSAGE (promotér PAP OIL CUPU 2006)  a AUTOMOTOKLUBU ZBROJOVKA BRNO (provozovatel motokrosového areálu Vranovský žleb)   se mezinárodní mistrovství republiky v motokrosu v posledních třech sezónách ve Vranově u Brna pevně zabydlelo a významně tak obohacuje nabídku motoristického sportu nejenom v okolí Brna, ale i na celém území Jihomoravského kraje.

 

Protože s výjimkou Vranova u Brna se ostatní podniky PAP OIL CUPU 2006 odehrávají ve vzdálenejších regionech, právě nedělní závod ve Vranovském žlebu poskytne jihomoravským motoristickým fanouškům letošní ojedinělou a snadno dostupnou motokrosovou lahůdku.

 

Jménem AGENTURY FORSAGE a AMK ZBROJOVKA BRNO tudíž věříme v pokračování naší úspěšné propagační spolupráce a v neděli 14.května 2006 se těšíme na shledanou při OPPORTUNITY MOTOCROSSU 2006 v motokrosovém areálu Vranovský žleb ve Vranově u Brna.

 

Vranovský žleb má zvuk

Počátky motokrosové tratě ve Vranově u Brna mají už více než čtyřicetileté kořeny a systematicky zdokonalovaný Vranovský žleb patří k nejstarším aktivním motokrosovým areálům v České republice. Přestože průběh loňského RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSSU ve Vranově u Brna, zejména jeho dopolední tréninková část, byl poměrně divoký a plně zaměstnával zdravotnickou službu, těší  se tamní trať vysokému renomé. Zejména zkušení motokrosaři, jmenovitě například Lotyš Bobkovs (letos stálý jezdec motokrosového mistrovství světa nejprestižnější třídy MX1) byl charakterem vranovské tratě nadšený              a vyslovil podiv, že není součástí světového šampionátu.

 

Ve stejném duchu hovořily loni i zahraniční posádky, mající na svém kontě tituly sajdkárkrosových mistrů a vicemistrů světa. A když jsme u sajdkárkrosu, připomeňme už nyní, že tato disciplína spolu s terénními čtyřkolkami bude o letošní české mistrovské body bojovat  ve Vranově u Brna v sobotu 9. září jako předposlední závod národního mistrovství.

 

 

Poprvé Itálie a Nový Zéland!

Seriál PAP OIL CUP 2006 přitahuje jezdce a týmy jako kapky medu mlsná vosí hejna. Už premiérový podnik   v Lokti se mohl pochlubit početným jezdeckým obsazením, které by však nedělní RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS 2006 ve Vranově u Brna mohl předčit. Svědčí o tom do těchto chvil celkový počet bezmála  130 přihlášených jezdců, přičemž definitivní čísla prozradí až sobotní podvečerní a nedělní ranní administrativní        a technické přejímky.

 

Už nyní je jisté, že vůbec poprvé v historii Vranovského žlebu zavlají nad jeho areálem vlajky Itálie a Nového Zélandu, chybět nebudou pomyslně ani slovenské, rakouské               a pochopitelně české státní symboly.

 

Evropská Neugebauerova vizitka!

S puncem momentálně stříbrného muže seriálu mistrovství Evropy třídy 125 ccm přijede do  Vranova z Diváků na Břeclavsku Filip Neugebauer, hájící i letos barvy přerovského Emos Kawasaki Racing Teamu. Loni dlouhodobě zraněný talentovaný jezdec se dostává do své bývalé formy a v nedávno rozjetém evropském šampionátu stopětadvacítek výsledkově skutečné září. V neděli v Maďarsku, kde seriál pokračoval, skončil       v první jízdě na třetím místě a ve druhé po nevydařeném úvodu se stačil z poslední pozice probít na devátou příčku v cíli.

 

V průběžném pořadí mistrovství Evropy tak Neugebauer už poskočil na druhé místo! Tím spíš se diváci nedělního závodu ve Vranově u Brna mohou těšit na Neugebauerův souboj se Slovákem Tomášem    Bučencem, který po Lokti pořadí třídy 125 ccm vede. O to, aby vranovské publikum nevidělo pouze duel obou jmenovaných, se nepochybně s chutí postarají  další elitní jezdci: Josef Kulhavý (při nedělním ME v Maďarsku šestý resp. čtvrtý!) a český superkrosový mistr (rovněž vítěz stopětadvacítek v lednu v brněnské hale Rondo) Michal Votroubek, jemuž se podařilo v Lokti vyhrát druhou jízdu.

 

Velká pozornost bude provázet Itala Stefana Pellegriniho, který do PAP OIL CUPU 2006 naskočí právě vranovským závodem. Velká naděje italského motokrosu Pellegrini Loket vynechal, protože ve stejném termínu musel startovat v odloženém závodě mistrovství Itálie. Kromě Neugebauera si na nedělní body třídy 125 ccm z dalších Jihomoravanů brousí zuby především zkušený Brňan František Brumla a teprve šestnáctiletý Milan Špičák z Prace na Slavkovsku. Ten v Lokti svým výkonem příjemně překvapil,   když na čtvrtý kvalifikační čas navázal ve druhé jízdě skvělým šestým místem.

 

Pořadí třídy 125 ccm před Vranovem u Brna:

1.Tomáš BUČENEC (Slovensko, KTM) 47, 2.Josef KULHAVÝ (Honda) 40, 3.Filip NEUGEBAUER (Kawasaki) 40, 4.Michal VOTROUBEK (Yamaha) 37, 5.Jindřich HRABICA (Honda) 32, 6.Petr KOLENČÍK (Suzuki) 31, 7.František SMOLA (Suzuki) 28, 8.Karel MITVALSKÝ (Yamaha) 25, 9.Milan ŠPIČÁK (KTM) 23, 10.Jiří JANKOVSKÝ (KTM) 22.

 

KALENDÁŘ PAP OIL CUPU 2006

30.duben (neděle)                      Loket nad Ohří – závod už proběhl

14.KVĚTEN (neděle)             VRANOV U BRNA- RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS 2006

25.červen (neděle)                      Stříbro

23.červenec (neděle)                      Šumperk

20.srpen (neděle)                      Kramolín (poblíž Nepomuku)

16.září (sobota)                      Kaplice (poblíž Českých Budějovic)

 

DRUŽSTVA + závod třídy 80 ccm

7.října (sobota)                      Jinín (poblíž Strakonic)

 

 

 

Další info : www.moto-cross.cz      

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2006, D4, foto Michal Kopeček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose