www.car.cz
 

Dvě vítězství jezdců Sportfota v Tatrách
     11.5.2006 09:41 - tisková zpráva


            S pozitivními výsledky skončila Rallye Matador Tatry pro jezdce, kteří na svých závodních strojích vozí nápis Sportfoto. Do jejich vitrín přibyly poháry za vítězství ve třídách N3 a N2 a v případě Jiřího Pertlíčka juniora dokonce i zlaté umístění ve skupině N.

 

            Jiří Pertlíček junior nevstupoval do púchovské soutěže s nálepkou favorita, neboť toto označení je vyhrazeno suverénovi Jaromíru Tarabusovi. Ten svou roli potvrzoval po celou první etapu, druhé místo však bylo pevně v držení Pertlíčka s Oravou. „Jeli jsme si svoje tempo, které nám bohatě stačilo na druhé místo ve třídě. Rychlostní zkoušky byly extrémně obtížné a bylo snadné udělat chybu,“ vzpomíná plzeňský jezdec.

 

V neděli se ale posádce Sportfota naskytla nečekaná příležitost. Tarabus měl na púchovské zkoušce defekt a Pertlíček byl rázem na prvním místě s téměř minutovým náskokem. Bylo ovšem jasné, že Tarabus bude chtít ztracenou příčku vydobýt zpět.

 

 „Nechtěli jsme mu první místo jen tak přenechat bez boje a snažili jsme se jet rychle. Na druhou stranu jsme věděli, že budeme přinejhorším druzí, a nechtěli ztratit takový výsledek, takže rezervy jsme si ještě nechali. Na jednodušších rychlostních zkouškách jsme byli Mirkovi rovnocenným soupeřem, ale na těžké púchovské erzetě nám ujel. Je to Pan jezdec, zajížděl tu časy srovnatelné se čtyřkolkami,“ pochválil soka Pertlíček. Nakonec měl ale přece jen štěstí. Prvenství obhájil s náskokem 2,7 sekundy a dojel si pro životní výsledek – vítězství nejen ve třídě N2, ale i ve skupině N.

 

S respektem vstupoval do Rallye Matador Tatry Jan Vaňáč. Na startu se sešel výrazně vyšší počet posádek, než které mu konkurovaly v Global Assistance MMČR. Typickou jízdou bez chyb a jezdeckých potíží se vypořádal se všemi nástrahami záludné klouzavé tratě a postupně stoupal pořadím vzhůru.

 

Po RZ7 se dokonce ocitl ve vedení ve třídě, ale jeho pronásledovatel Egon Smékal chystal útok. V sobotu se mu ještě před Vaňáče protlačit nepodařilo, nicméně Středočech neskrýval obavy před zdatným soupeřem. „Už jsem byl jsem smířený s tím, že nás Egon dožene. Nechtěli jsme mu to ale dát lacino. Po RZ 13 už jsem doufal, že náskok udržíme. Moc si toho vážím, že jsme dokázali udržet Egona na rychlé trati za sebou,“ zářil po vydařené soutěži Vaňáč.

 

Nadcházející Eurostroj Rally Tišnov, třetí podnik rallysprintového šampionátu, se také neobejde bez účasti posádek Sportfoto. Ladislav Henzl bude jistě chtít napodobit Jiřího Pertlíčka a zvítězit ve třídě N2, Vít Böhm pak vyzkouší spolupráci s novým spolujezdcem Petrem Dominem.

           

tisková zpráva

Sportfoto.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Tatry 2006 od Petra Bači

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose