www.car.cz
 

Tomáše Engeho nyní čekají dva závody ALMS s továrním Astonem
     12.5.2006 11:01 - tisková zpráva


Engeho čekají dva závody ALMS s Astonem - (12.05.06)

Tomáš Enge bude hájit barvy továrního týmu Aston Martin Racing ve dvou nadcházejících závodech American Le Mans Series, první z nich se jede již tento pátek na městské trati v Houstonu.

Aston Martin Racing nasadí do závodů v Houstonu a Mid-Ohiu dva vozy DBR9, se startovním číslem 007 pojede Enge s Darrenem Turnerem, v sesterském 009 se budou střídat Pedro Lamy a Stephane Sarrazin. Po závodech v Americe se pak Enge i AMR vrací zpět do Evropy, kde na začátku června začínají jízdy v Le Mans, který vyvrcholí slavným čtyřiadvacetihodinovým závodem.

Enge má se závody ALMS již bohaté zkušenosti, kromě několika startů v prestižních závodech v Sebringu a Atlantě absolvoval v roce 2003 kompletní šampionát. Okruh v Houstunu je však pro něj novinkou, nicméně ve stejné situaci budou i soupeři, protože městská trať bude mít svou premiéru. Dění na trati bude hodně hektické, ALMS má totiž na programu ve čtvrtek dva padesátiminutové tréninky, bezprostředně po druhém z nich následuje kvalifikace. V pátek se už jede jen půlhodinový zahřívací trénink a pak již přijde na řadu závod na 2 hodiny a 45 minut, který startuje v osm hodin večer místního času. Vozy Aston Martin Racing závodí ve třídě GT1.

Tomáš Enge: „Bude to zajímavý a hektický závodní víkend. Jsou dva krátké tréninky a pak už je hned kvalifikace, takže času na poznávání okruhu bude málo. Ale všichni budou ve stejné situaci, jde o novou trať. Pochopitelně se budou hodit zkušenosti z jiných městských tratí, v minulosti jsme jeli ALMS třeba v Miami nebo kanadském Trois-Riviere.

Velkou roli budou hrát pneumatiky, Aston Martin Racing a Pirelli od Sebringu usilovně pracovali na jejich vývoji. Náš závod se jede až večer, což přináší určitá specifika. Víme, že nás čeká silná konkurence, ale dáme do toho s Darrenem všechno, abychom v pátek večer bojovali o vítězství. V průběhu víkendu se v Houstonu jede i závod ChampCar, takže by tam měla panovat skvělá atmosféra a věřím, že přijde hodně diváků.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Nová Paka 2006, MČR buggy od Pavla Chymka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose