www.car.cz
 

Grand Prix Číny v Shanghai: Smrž v tréninku devátý, Abrahám 28.
     12.5.2006 16:20 - tisková zpráva


Grand Prix Číny, Shanghai
11. května – 1.kvalifikace

Karel Abraham
28.místo (2.25,837 sec)

Ráno jsme všichni čekali na to, jak bude. Nakonec začalo pršet, tak jsme asi pět minut před začátkem tréninku museli přezout gumy. Celý trénink jsem měl potíže s pérováním, a vůbec mi neseděla převodovka. Tyto problémy se nám ale do kvalifikace podařili vyřešit. Celá kvalifikace tak probíhala bez větších potíží. S 28. pozicí jsem docela spokojen, i když jsem myslel, že to na vodě půjde o něco líp.”

Jakub Smrž
9.místo (2.19,333 sec)

Od rána pršelo a volný trénink jsme absolvovali na vodě, ale ne za deště, takže na trati nebylo příliš mnoho vody. Umístil jsem se jako 9., s čímž jsem byl spokojený, ale potřeba udělat drobné změny na pérování. Ještě dlouho jsme váhali, jestli na kvalifikaci změníme i převodovku, která nebyla na mokré podmínky ideální. Trať už během kvalifikace stopětadvacítek osychala, ale při tréninku MotoGP začalo opět pršet a tudíž jsme upravili i převodovku. Na trati bylo oproti volnému tréninku více vody, protože neustále pršelo, což změnilo nároky na nastavení pérování.

Ke konci se mi podařilo zajet čas, který mi zajistil prozatímní 9. místo na startu, ale pro tyto podmínky musíme udělat ještě pár změn na motorce. Měl jsem několik krizových situací a v posledním kole lehký pád, který byl ale způsoben mým příliš silným brzděním. Po dnešním dni jsem spokojený a uvidíme, jaké nás zítra čeká počasí, v každém případě bych ale chtěl vylepšit svou startovní pozici.”

PR


 
 
Fotogalerie:   Mladík Josef Král a jeho začátky ve formuli BMW

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose