www.car.cz
 

MS v motocyklových soutěžích enduro pokračuje na severu Španělska u Gernika-Lumo
     12.5.2006 16:24 - tisková zpráva


(ŠPANĚLSKO, Gernika-Lumo)

O tomto víkendu (13.-14.05.2006) pokračuje třetím podnikem seriál mistrovství světa v motocyklových soutěžích enduro na severu Španělska v okolí města Gernika-Lumo (Bilbao). Na startu nebudou chybět opět ani čeští jezdci, kteří se přesunuli během týdne z Portugalské Guimaraese.

 

Po týdenní pauze změří jezdci světového endura své umění opět na kamenitém povrchu podhůří Pyrenejí.  V průběhu středečního příjezdu z Portugalska, kde se jel před týdnem druhý podnik a čtvrtečních příprav motocyklů a procházení připravených měřených testů,  provázelo jezdce slunečné počasí. Ve čtvrtek večer se ale nad Gernikou zatemnilo a bouřka s lijákem doslova zaplavily asfaltové depo jezdců, ale nejvíce postihlo jezdce zakempované v depu „B“, je situované na hlíně pod Á-čkem.

 

Po celonočním vytrvalém dešti se rozmočil nejen pořadateli připravený cca 60km dlouhý okruh, ale především měřený kros test, spíše superkrosového charakteru, který byl v pátek ráno ještě místy pod vodou a na obtížnosti nabral i dlouhý enduro a extrém test. Právě extrém test nahání většině jezdcům obavy o jeho sjízdnosti za sucha, natož z deště. Je sice přírodní, ale s velmi náročnými prudkými sjezdy a výjezdy. Po úvodní ranní Jury bylo rozhodnuto, že se v prvním kole bude měřit pouze kros test a o obtížných úsecích na extrém testu a trati, včetně časových limitů na jednotlivé časové kontroly (G.SALA ve čtvrtek jako předjezdec nachytal za sucha v průběhu jednoho kola šest zpožděných minut na jedno kolo) se rozhodne až po kontrole prezidenta Jury a delegátů a hlavně po průjezdu okruhu oficiálních předjezdců jednotlivých států.

 

Proslýchá se, že svoji stoupající výkonnost chce ve Španělsku potvrdit motokrosař Jonny AUBERT (FRA – Yamaha, UFO Team Yamaha) startující  ve třídě E2, ale prý chce pravidelně porážet i suveréna D.Knighta, což se mu už druhý den v Portugalsku podařilo.

 

Z českých jezdců se zatím letos nejvíce daří ve třídě E3 Vítovi Kuklíkovi (KTM 300 2T), kterému patří po dvou dosažených 7.místech v Portugalsku průběžné 8.místo s 53bodami a minimální ztrátou na pátého Němce Kehra. Ten ale při GP Portugalska předváděl skvělé výkony. Smůlu v podobě technických problémů s motocykly, které provázeli trojici jezdců KBS UAMK Teamu Unhošť a tudíž minimální bodový zisk v Portugalské GP se bude ve Španělsku snažit odčinit ve třídě E3 prozatím na 13.místě průběžného pořadí s 21body Michal Rudolf  (KTM 525 4T).  

 

Ve třídě Ejunior, kde startuje a boduje nejvíce jezdců, (jede se bez rozdílu kubatur a třeba do Španělské GP je přihlášeno 43 jezdců) by měl rozšířit své bodové konto na 22.místě průběžného pořadí Jakub Horák (KTM 450 4T, KBS UAMK Team), který v Portugalsku bodoval jen druhý den. Na body by se již měl prosadit i Lukáš Sedláček (Beta 450 4T, KBS UAMK Team), který v Portugalsku první den v předposlední časové kontrole díky rozlomené rozetě a prasklému řetězu jenž se mu zasekl obdobně jako M.Rudolfovi v nedělní etapě Portugalské GP mezi karter a rám motocyklu v sobotu nedokončil a v neděli nemohl startovat, jelikož nestihl časový limit pro opravu.

 

Určitě mnoho nových zkušeností čeká na benjamínka KBS UAMK Team, sedmnáctiletého Jana Kubáčka (Beta 450 4T) jedoucího ve třídě Ejunior. Pro něho je prozatím velkým vítězstvím alespoň dokončení náročných soutěží.

 

 

Průběžné pořadí po GP Portugalska: http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

a včetně více foto na www.kbs.cz

 

Z Portugalska zdraví Ladislav Krupička


 
 
Fotogalerie:   MotoGP v Brně 2005, zákulisí od Josefa Vrátila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose