www.car.cz
 

Druhý den na Rali Transiberico byl pořádným sítem ve startovním poli
     14.5.2006 09:24 - tisková zpráva


Druhý závodní den na Rali Transiberico byl, jak se předpokládalo, pořádným sítem ve startovním poli. Dva selektivní úseky, každý o délce 258 km prověřili techniku a schopnosti posádek na 100%! Naši nezklamali a po vydařeném prologu kráčí dál úspěšně soutěží Světového Poháru.

 

Šotolinové cesty, lesní úseky, dlouhé a hluboké brody… to vše se dalo najít na trati okruhu okolo městečka Mora a Evora. Na startu stálo 95 vozů v cíli jich dnes bylo odmávnuto 64. I to hovoří o náročnosti tratě! Naše posádka Zapletal – Janáček startovala po sedmé hodině ranní do 130 km dlouhého přejezdu z přímořského Estorilu do vnitrozemí. V první rychlostní zkoušce jsme jeli spíše „na jistotu“, ale i tak z toho bylo slušné desáté místo. Bohužel se nám na 138 km připletl do cesty strom a notně pocuchal fasádu na našem pravém boku.

 

Ohnutý výfuk pod auto pak chrlil horký vzduch přímo na závěs zadního kola a rozžhavil kulový čep zavěšení. Ten se sice podařilo při krátkém servisu vyměnit, ale pouze za cenu 3 min. penalizace. Druhé kolo jsme zajeli bez problémů na skvělém osmém místě. To nám pomohlo i přes penalizaci dnes nocovat na 10.místě. Přední příčky opanovali, jak se předpokládalo, tovární týmy VW a Mitsubishi. První test vyhrál de Villiers s Touaregem a náskokem 32 vteřin na oba jezdce Mitsubishi, kteří zajeli na sekundu stejný čas. Čtvrtý byl Marc Blazquez hájící barvy Nissanu a za ním Matthias Kahle s druhým Race Touaregem.

 

V druhém kole ale „zatáhl“ Nani Roma a nadělil svému kolegovi, Lucu Alphandovi téměř minutu, ale hlavně 40 vteřin de Villiersovi a vystřídal ho tak ve vedení průběžného pořadí. Blazquez měl smůlu a v druhém kole utopil svou Navaru v hlubokém brodu a propadl se na osmé místo. Téměř shodné časy s námi jezdí slovenské Pajero a tak je Jozef Sýkora se svým synem díky naší penalizaci o příčku před námi. Zdeněk Pořízek jede co Jimny dá a drží v tuto chvíli 54. místo celkově.

 

Zítra čeká na posádky opět dvě měřené rychlostní zkoušky o celkové délce 320 km. Více informací o tomto závodě najdete na www.clubeaventura.pt

 

Průběžné pořadí:

1. 203 J. Roma – H. Magne                 E/AND                  Mitsubishi Evo        6:18:53

2. 202 G. de Villiers – D. Von Zitzewitz SA/D           VW Race Touareg   +  0:08

3. 201 L. Alphand – G. Picard              F/F              Mitsubishi Evo        +  0:56

4. 204 M. Kahle – A. Schulz                 D/D             VW Race Touareg   + 10:49

 

9.   225 J. Sýkora – M. Sýkora             SK/SK          Mitsubishi Pajero    + 46:42

 

10. 273 M. Zapletal – M. Janáček   CZ/CZ         Mitsubishi Pajero         + 46:54

 

54. 274 Z. Pořízek – P. Korejz              CZ/CZ          Suzuki Jimny                 +1:50:57

 

 

Estoril: Míla Janáček

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnovský sprint od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose