www.car.cz
 

Martin Rada a jeho rudá Alfa Romeo 147 v Tišnově s pohárem
     18.5.2006 19:48 - Pavel Jelínek


Hustopečský Martin Rada se v Tišnově podruhé v seriálu sprintrallye představil se svým novým závodním strojem Alfa Romeo 147. A zatímco při předchozím podniku doma při AGROTEC WURTH rallye cíl po slibném úvodu nakonec neviděl, na Tišnovsku se dočkal cíle a přes technické potíže v závěru i stupňů vítězů.

 

Při zmíněné domácí soutěži Rada vyhrál hned dvě ze tří rychlostních zkoušek, které absolvoval. Nejrychlejší časy ve své třídě N3 zaznamenal také tentokrát, i když vůz stále trpí dětskými nemocemi, jak se říká. „Nakonec jsme dojeli, ale po velkých technických potížích. Nakonec to bylo zázrakem druhé místo v N3. Takže s výsledkem můžeme být spokojeni,“ říká Martin Rada.

 

První kolo všechno dobře fungovalo a Martin držel krok s Vrbeckým, který byl jen zhruba o 2-2,5 vteřiny na vložku rychlejší. „Ale naší snahou tentokrát bylo dostat auto do cíle. První problém přišel v prvním servisu. Bylo vytržené levé přední rameno a zdržení s opravou a výměnou 6 minut pro nás znamenalo 60 sekund penalizace.

 

Ale jeli jsme a následující čtvrtou a pátou RZ jsme vyhráli v N3, šestka pak byl pouze průjezd. Vrátili jsme se tak do hry a v dalším servisu jsme byli v pohodě druzí v N3 a na Ševečka jsme ztráceli pouze 18,8 sekundy. V předešlých kolech jsme jim dávali cca. 25 sekund na kolo a tak jsme vyjeli v klidu ze servisu, že to zkusíme dostat se na 1. místo ve třídě N3. Ale po pěti kilometrech jsem utrhl lanovod řazení a nešlo řadit, tak jsem zařadil ručně na převodovce dvojku a jeli ten 100 km okruh, včetně zbývajících třech ( 7, 8, 9 ) RZ na blinkry a pouze na dvojku přes spojku,“ líčí Rada patálie, které je připravily o lepší umístění.

 

I na dvojku nakonec alfa dojela až do cíle a odměnou byl i první věnec pro nový a jediný vůz Alfa Romeo 147 ve startovním poli a jeho posádku. „Nakonec jsme k mému překvapení  udrželi druhou příčku v N3. Pokud Alfa jede, zdá se, že to půjde! Je nutné opravdu vychytat technické problémy, ale to je v plánu na tuto sezónu, proto pojedeme mix MČR sprintrallye a taky vybrané soutěže MMČR v rallye. Důležité pro nás  je, že jsme dojeli,“ bilancuje i plánuje Rada.

 

Tišnovské erzety si mimochodem jinak pochvaloval, ale přejezdy byly velmi dlouhé a zlepšení by podle něj potřebovala i organizace a úroveň servisní zóny. Doplňme ještě, že Eurostroj rally Tišnov bude k vidění i na televizních obrazovkách a to mimo jiné v půlhodinovém motoristickém magazínu MotorTip, vysílaného nejen na kabelových televizích, ale také třeba on line na internetu ( na www.tvb1.cz - on line) atd.

 

Tisková informace AGROTEC Autoklub v AČR 2006_02.

 

Pavel Jelínek

media servis

www.motormix.cz, www.car.cz

Oficiální stránky týmu: http://www.AGROTECautoklub.cz/

 

V Brně 18. května 2006


 
 
Fotogalerie:   Tišnov 2006 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose