www.car.cz
 

Jan Kopecký v cíli Rally Sardinia 2006, navíc s vítěznou tečkou v RZ
     21.5.2006 19:50 - tisková zpráva


Jan Kopecký vítězem 18.rychlostní zkoušky Rally Sardinia

Vynikající výkon podala ve třetí etapě náročné Rally Sardinia posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek. V šesti rychlostních zkouškách závěrečné etapy vybojovala posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký čtyři umístění v nejlepší desítce. Fantastickým vyvrcholením byl absolutně nejrychlejší čas v závěrečném osmnáctém rychlostním testu.

Vítězství v rychlostní zkoušce je oceněním skvělého výkonu posádky, celého týmu a pochopitelně i schopností vozu Škoda Fabia WRC. Výsledek je velmi cenný, neboť Jan Kopecký s Filipem Schovánkem mají minimum zkušeností ze šotolinových soutěží a na Rally Sardinia přijeli především získávat cenné poznatky pro další soutěže na nezpevněném povrchu.

Pochopitelně jsem nadšen z vítězství v rychlostní zkoušce v soutěži zařazené do seriálu Mistrovství světa v rally. Je to výborný výsledek a já jsem absolutně nepočítal s možností, že by Honza s Filipem tak výborně zvládli odlišný rozpis i styl jízdy oproti asfaltovým soutěžím.

Samozřejmě mě mrzí páteční technický problém, kvůli kterému jsme ztratili šanci na pěkný celkový výsledek. Ovšem výkon posádky v sobotní a především nedělní etapě mi udělal velkou radost,“ řekl po Rally Sardinia spokojený Josef Kopecký.

Nedělní etapa byla rychlejší než rychlostní testy z předchozí etapy. Pro nás bylo určitou výhodou, že úseky nedělní etapy jsme trénovali nakonec seznamovacích jízd. Do našeho rozpisu jsme mohli zahrnout poznatky, které jsme získali při seznamovacích jízdách páteční a sobotní etapy.

Vůz Škoda Fabia WRC fungoval i v neděli výborně a tentokrát nám přálo i štěstí. Provedli jsme pouze drobné změny v nastavení podvozku, které mi usnadnili  ovládání vozu. Z dnešní etapy mám pochopitelně radost a dobrý pocit. Ačkoliv pro nás soutěž nezačala nejlépe, nakonec můžeme být spokojeni.

Závěrem bych rád poděkoval celému Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký, který odvedl vynikající práci. Během soutěže jsme se cítili jako doma, neboť čeští fanoušci byli skvělí. Pochopitelně i jim patří poděkování,“ řekl Jan Kopecký.

Nedělní etapa byla podle mého názoru těžší než sobotní. Především bylo třeba kalkulovat s absencí servisní zóny a podle tohoto faktu se volila taktika před nedělní etapou. Vezli jsme ve voze i několik nejnutnějších náhradních dílů, protože rychlostní zkoušky byly pro vůz nesmírně náročné. Tempo bylo nutné volit i s ohledem na stav pneumatik.

Dnes jsme využili v rozpisu zkušeností získaných během Rally Sardinia. V prvním průjezdu jsme do rozpisu zaznamenávali změny, ale pochopitelně jsou i úseky, které bychom již dnes popsali v rozpisu hodně odlišně.


Vítězství v rychlostním testu lze považovat za symbolické poděkování českým fanouškům, kteří vytvořili svojí podporou neskutečnou atmosféru
,“ doplnil Filip Schovánek.

www.CzechRallyTeam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Zámeckým vrchem 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose