www.car.cz
 

Formule BMW : Josef KRÁL dokončil na Oserschlebenu po chybách na 13. místě
     22.5.2006 08:03 - tisková zpráva


FORMULE BMW  20.5.2006

 

Josef KRÁL dokončil svůj 7. závod v seriálu Formule BMW na 13. místě

 

V páteční kvalifikaci se Král dostal za pomalejšího Rusa Paegeleho, který jej 5. prvních kol kvalifikace na sobotní závod brzdil.  Potom se citelně ochladilo, takže právě v těchto pěti kolech se dal zajet nejlepší čas.

 

Nám se to nepodařilo takže jsem na své oblíbené trati startoval v sobotním závodě až z osmé řady –  tedy z 15. místa. Ve třetí zatáčce po startu jsem chtěl předjet vnějškem Japonce Kurodu   ale ten mě na výjezdu vytlačil na vnější kraj dráhy až do trávy. Musel jsem silně brzdit a ztratil jsem tím jedno místo “ říká sympatický mladík

 

            Pak už se na poměrně těžké trati s minimem možností pro předjíždění za sebou seřadili leader šampionátu  Němec Vietoris, Coletti z Monaka a Mexičan Mendoza. V tomto pořadí také projeli první  jezdci cílem.

 

Král  v průběhu závodu byl společně s Mika Makim z Finska jediným závodníkem, kteří předjížděcími manévry poskočili startovním polem vpřed. Maki po startu předjel 4 soupeře a Král v posledních kolech vybrzdil Němce Klingmana, a Hoinga a celkově skončil na 13. místě.Nejsem spokojený v mé jízdě bylo několik chyb. Základem v tomto seriálu je zajistit si kvalifikací dobré umístění na startu. Z toho je potom možné udělá výsledek. V dnešní závod se to nepovedlo snad to bude lepší zítra kdy jedeme z 10 startovací pozice.“ hodnotí své dosavadní vystoupení Josef Král.    

 

 

 

PR

Martin MILER

Josef KRÁL


 
 
Fotogalerie:   Smrž a Abrahám v Le Mans 2006, foto M. Paulíček

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose