www.car.cz
 

CITROËN C–Buggy odhalený na madridském autosalonu nezná kompromisy
     22.5.2006 19:14 - tisková zpráva


CITROËN  C–Buggy

Terénní jízdní vlastnosti

Koncept C–Buggy odhalený na madridském autosalonu míří do segmentu malých aut pro volný čas. Tento osobitý koncept naznačuje pohled Citroënu na malé off-roady. Nezná kompromisy a zaměřuje se přímo na kvalitu provedení a šetrnost k životnímu prostředí.

Auto s originální stavbou a kvalitním provedením podvozku i motoru se vyznačuje dynamickými i ladnými křivkami.

C-Buggy vyzařuje radost a schopnost dostat se kamkoliv, a je jakýmsi doplněním modelu C-AirPlay, kterému se velmi podobá. C-AirPlay, který byl odhalen minulý rok na boloňském autosalonu, je šikovný a roztomilý malý vůz do města, zatímco C-Buggy se zaměřuje především na milovníky svobody a dobrodružství.

Hledání nových prožitků prostoru a svobody

Karoserie dvoumístného vozu zaujme otevřenou stavbou, která například postrádá střechu a čelní sklo. Tak vůz poskytuje senzační zážitek absolutní svobody. Cestující se nacházejí v přímém kontaktu s proudícím vzduchem kolem karoserie a veškerým okolím. Téměř neomezený výhled z automobilu poskytuje mimořádný kontakt s vnějším prostředím. C-Buggy postrádá klasické boční dveře, na jejich místě najdeme otevřený prostor. Cílem je přinést cestujícím působivý vizuální zážitek v přímém kontaktu s okolní přírodou. Výřezy v boku karoserie umožňují spolu s nízkými prahy snadné nastupování.

Základní informace má řidič přímo před očima, neboť kontrolní ukazatelé jsou umístěny na volantu. Přístrojový šít s moderní grafikou obsahuje rychloměr, ukazatel otáček motoru, palivoměr a kontrolky.

Digitální stereopřehrávač s Bluetooth technologií našel místo před řadicí pákou a je napojený na reproduktory pod přístrojovou deskou. Cestující mohou poslouchat audiosystém v automobilu, nebo si jej dokonce vzít s sebou na výpravy.

Vzhled sází na kvalitní matriály a kontrast

C-Buggy ve velké míře využívá působení kontrastu. Na první vykazuje výraznou osobitost. Ačkoliv pohled na samotnou karoserii připomíná lesklou skořápku brouka, interiér vozu, i když minimalistický, je překvapivě světlý, luxusní a funkční. Citrónově žluté pracoviště řidiče s kůží na přístrojové desce, výplních dveří a sedadlech, výtečně ladí s kovovým leskem karoserie.

Při dokončování vnějšího vzhledu karoserie byly provedeny rozsáhlé úpravy. Výrobce využil toho, že kov a jeho lesk se s postupující oxidací mění.
Kompaktní a zaoblený C-Buggy je silný, sebevědomý, dynamický a přátelský. Vytváří příjemné souznění mezi člověkem a strojem.

Auto bez hranic

Zkonstruovaný na podvozku s trvalým pohonem všech kol a zadním samosvorným diferenciálem je C-Buggy plnohodnotným vozem, který nepostrádá mrštnost a energičnost. Studie poháněná zážehovým čtyřválcem 1,6 l o výkonu 155 koní při 8000 ot./min. stojí na štědře koncipovaných sedmnáctipalcových kolech. Velmi dobře si poradí se všemi typy terénu a nabízí slušnou úroveň jízdní stability.
Výhodu C-Buggy tvoří nízká pohotovostní hmotnost 850 kg, která s pohonem všech kol velmi dobře zúročuje výkon motoru, jež se odráží ve výborné jízdní dynamice.
C-Buggy je dokonalým partnerem pro ty, kteří hledají nový prožitek svobody.

Ideální partner pro průzkumné a dobrodružné cesty

Přestože C-Buggy je výzvou k opuštění vychozených chodníčků a k prozkoumání nejzapadlejších koutů, neztrácí vůbec nic na vysoké úrovni bezpečnosti cestujících. Obě sedadla jsou vybavena speciálními bezpečnostními pásy a airbagy, prostor pro posádku je obklopen ochranným rámem. Tyto prvky spolu s ručními madly a silnou karoserií zajišťují maximální bezpečnost  bez ohledu na podmínky jízdy. Další ilustrací schopností C-Buggy pustit se do nezmapovaného území je kompas na přístrojové desce před spolujezdcem.

K základním rysům C-Buggy patří praktičnost a funkčnost. V prostoru pro nohy se nachází centrální zátka pro snadný odtok vody a čištění automobilu. Vstupní prahy a rohožky se strukturou plástve poskytují jak silnou přilnavost, tak i účinné očištění podrážek bot. Konstrukce zavazadlového prostoru zaručuje bezpečné uložení všech potřebností k dobrodružným výpravám.

Technické údaje

Rozměry
Délka: 3,45 m
Šířka: 1,91 m
Výška: 1,34 m
Rozvor: 2,24 m

Pohotovostní hmotnost: 850 kg

1,6 l zážehový motor o výkonu 155 koní při 8000 ot./min.

Pětistupňová manuální převodovka

Stálý pohon všech kol se samosvorným diferenciálem

PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Mosteckým víkendem od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose