www.car.cz
 

Další mokrý závod BMW Challenge. První Janák před Honzíkem a Firlou !!
     26.5.2006 23:32 - tisková zpráva


Už na suché brněnské trati se jely oba měřené tréninky pro třetí závodní víkend BMW Challenge 2006. Stejně jako v případě mosteckého závodu, kde patřil k nejlepším Štefan Rosina, se i tentokrát prosazovali hosté z řad zkušených závodníků.

Platí to zejména o Jiřím Janákovi, který zůročil své zkušenosti z Octavia Cupu, závodění s vozem Porsche a WTCC. V prvním tréninku skončil druhý za vítězným Milanem Kusým jr. a druhé kolo, které rozhodovalo o pořadí na roštu sobotního závodu, dokonce vyhrál. Nejrychlejší kolo se mu opravdu povedlo.

Poprvé na Masarykově okruhu prolomil hranici 2 min. a 24 sec. a také 135 km/hod. Na 4. a 5.místě byl i další známý závodník z formulí, octávií a v poslední době i rally, tedy Lumír Firla jr.

Souboj stálých účastníků poháru, především Honzíka a Matzkeho, kteří bojují o pozici lídra, byl jako obvykle velmi vyrovnaný. V prvním tréninku 3.Honzík porazil šestého Matzkeho o necelé 4 desetiny vteřiny a ve druhém, kdy se Honzík posunul na druhé a Matzke na 3.místo, byl už časový rozdíl jen něco málo přes jednu desetinu vteřiny...

Podvečerní páteční závod tedy sliboval vyrovnané souboje.

Jenže do hry opět vstoupilo počasí. Čtvrt hodiny před startem začalo drobně pršet...V zákulisí se už říká, že kdyby chtěl někdo na Sahaře pěstovat rýži - stačí tam povolat BMW 1 Challenge... Na situaci se pokusili zareagovat v týmu Martina Matzkeho. Zdrželi se při výjezdu na trať a za cenu startu z boxů, tedy až za celým závodním polem, použili mokré pneumatiky.

Kdyby začalo opravdu hustě pršet, mohla to být výhra jako v loterii. Jenže více se rozpršelo až ve druhé polovině závodu a v té době už měl Matzke své pneumatiky sjeté až na plátno a nemohl získat vůbec nic. V posledním kole nakonec skončil mimo trati a skončil na 9.místě.

Velké věci se však děly především na samotné špici pole. Z první pozice odstartoval Milan Kusý jr., ale vydržel tam jen půl kola. Po kolizi s Dolákem a Švýcarem Koelligerem pro něj závod velice nešťastně skončil. Mimo hru zůstal i Dolák, zatímco Koelliger s rozbitou špicí svého "bavoráku" závod dokončil na 8.místě.

Třetinu závodu si (na mokru tradičně) vedl výborně Hudeček, který jezdil na 4.místě. Pak však ve Schwantzově zatáčce vyjel do bezpečnostní zóny a na trať se vrátil až poté co ho z "kačírku" vytáhl traktor. Body za 13.místo tak byly odměnou za trpělivost a bojovné srdce. Každý druhý by to asi zabalil.

Po celý závod čelo kontrolovala trojice Jiří Janák, Jaroslav Honzík a Lumír Firla. Honzík, který jezdí na mokré trati docela rád, ovšem tentokrát jel stejně jako jeho soupeři na suchých pneumatikách, několikrát naznačil útok na první místo, ale nakonec vždy respektoval Janákovo jezdecké umění a raději se držel za ním s vidinou velkého bodového zisku. To se mu vyplatilo, protože svůj náskok v čele klasifikace opět zvýšil. Těsně před závěrem první třetiny seriálu už je v pozici celkem jasného lídra.


Výsledky závodu i průběžná klasifikace jsou zde

Oficiální stránky seriálu : http://www.bmw1challenge.com/

-pek- PR


 
 
Fotogalerie:   Citroeny na Sardinii 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose