www.car.cz
 

V Misanu body pro Buggyru, které potěšily. Třetí a čtvrtá příčka
     28.5.2006 20:39 - tisková zpráva


Kvalifikace plná ran
 
Z minima maximum dokázali vytěžit v nedělní kvalifikaci oba jezdci týmu Buggyra International Racing Systém. Jak Körber startující ze třetí pozice, tak Vršecký, který zajel v měřeném tréninku šestý nejrychlejší čas, se totiž dostali nikoli svou vinou do postartovních kolizí. Nejdříve byl na řadě Vršecký.
 
„Zezadu mě trefil Frankie, nedalo se nic dělat. Hlavně jsem vůbec nevěděl, co mám s autem. Cílem bylo dojet,“ řekl David, který nakonec vybojoval pět bodů za šesté místo. „Misano je pro nás s Gerdem snad prokletým okruhem. Už, aby to bylo za námi.“ Ještě v komplikovanější situaci se po startu ocitl Gerd Körber.
 
Toho totiž hned po startu trefil Markus Oestreich. Nutno podotknout, že spravedlnosti bylo tentokrát učiněno zadost! Na rozdíl od Barcelony totiž nebyl Markusovi dopřáno spatřit šachovnicový praporek. Körber byl však po prvním kole až jedenáctý.
 
„Naštěstí Markus nepoškodil moje auto. Kolize hned po startu u tak zkušeného jezdce překvapí.“ V polovině kvalifikace došlo k zajímavé situaci, Körber se totiž dostal na šesté místo za Lacka. Vzápětí začalo opakování Lackova barcelonského představení ve stylu: „Zdržuj jak můžeš.“ „Jsem ze staré truckerské školy. Učili nás, že není zrovna gentlemanské zdržovat rychlejší jezdce,“ komentoval Gerd Adamův způsob jízdy.
 
Barcelona se však neopakovala. V posledním kole totiž Lacko trefil před ním jedoucího Garretta, udělal hodiny a poskytl oběma Buggyrám prostor k předjetí. „Páté místo je vzhledem k vývoji závodu slušné, v pohárovém závodě zaútočím na bednu,“ prohlásil po dojezdu Körber. Zároveň odmítl komentovat Lackovo obvinění, podle kterého byl směrem ke Garrettovi postrčen právě Gerdem.
 
 „Řekl bych obecně, že někdy to chce méně nezdravé agresivity a více zdravého rozumu.“
 
Body, které potěšily
 
Třetím a čtvrtým místem se rozloučili s nepopulárním okruhem v Misanu jezdci týmu Buggyra International Racing Systém. Gerd Körber si dojel stejně jako v sobotu pro bronzový věnec, Vršecký skončil čtvrtý.
 
 „Ve srovnání s loňským rokem to nedopadlo tak úplně špatně,“ prohlásil po závodě Gerd Körber, který vybojoval v Misanu 39 bodů a udržel si celkové třetí místo. „Ztrácím na Jochena Hahna pouhý bod, přede mnou jsou navíc závody v Albacete a Nogaru. Tyto okruhy mi vyhovují přece jen poněkud více, než Misano.“
 
David Vršecký své první místo z Barcelony pochopitelně neudržel, přesto byl po dojezdu vcelku spokojen. „Před startem bych čtvrté místo bral. Jedenadvacet misanských bodů je méně, než jsem si představoval, čeká mně ještě šest závodů. Už teď se těším do Albacete,“ řekl Vršecký, který je po Misanu celkově čtvrtý.

Na rozdíl od předchozích jízd vyšel oběma jezdům na Buggyrách start. Körber jel po prvním kole čtvrtý, Vršecký pátý. Třetí místo držel Frankie Vojtíšek. „Frankie bojoval, jako zkušený jezdec ovšem ví, že truckracing není o tom brzdit rychlejší jezdce. Po dvou kolech nebylo co řešit.“ V době, kdy se Körber posunul na třetí pozici činila jeho ztráta na dvojici Albacete-Hahn více než osm sekund.
 
„Nebylo co řešit. K lepšímu umístění mi mohla dopomoci pouze hrubá jezdecké chyba nebo technické obtíže některého z jezdců přede mnou. Neměl jsem zbytek závodu ve svých rukou. Proto jsem vše pojal jako testování. Motor fungoval podle mých představ.“
 
Prakticky ve stejné pozici se ocitl po předjetí Vojtíška i Vršecký. „Láďa Holomčík mi hlásil, že náskok na Frankieho narostl na sedm sekund, Gerd daleko přede mnou. Nic moc závod. Body ale potěší.“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   FIA GT TC 76 od Martina Folty

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose