www.car.cz
 

I ve třetím závodě ME získal Ondra Ježek umístění v nejlepší Top Ten !
     28.5.2006 20:51 - tisková zpráva


I ve třetím závodě letošního Mistrovství Evropy získal tým Gold Fren Team Erinac zásluhou Ondry Ježka umístění v nejlepší Top Ten.

Třetí závod Mistrovství Evropy třídy Superstock 600 se konal na britském okruhu Silverstone. Ondřej Ježek zde nastoupil ke třetímu závodu této sezóny a i tentokrát se radoval z umístění mezi nejlepšími deseti jezdci, když mu v cíli patřilo deváté místo. V celkové klasifikaci se tak český jezdec posunul již na osmou pozici. Na jeho kontě je 19 bodů, což je o pouhé čtyři body méně, než má pátý jezdec v hodnocení letošního Mistrovství Evropy Superstock 600.


Gold Fren Team Erinac se již příští týden zúčastní Mezinárodního Mistrovství České republiky, kde se Ondra postaví na start ve třídě Superstock 600, ale také v silnějších supersportech. Dalším závodem Mistrovství Evropy bude za necelý měsíc san-marinské kolo tohoto šampionátu, které se koná ve slunném Misanu.

Ondra Ježek:
Víkend byl velmi složitý pro ideální nastavení motocyklu, protože první trénink se jel na vlhkém povrchu, druhý na suchu a třetí za silného deště. Po startu závodu jsem jezdil na dvanáctém místě, díky pádu Suttera a chybě Ter Braakeho jsem se dostal na desáté místo. V osmém kole závod přerušili pro pád jednoho ze soupeřů. V tu dobu jsem bojoval o desátou příčku se Švýcarem Junodem.

Během přerušení závodu jsme udělali změny v pérování, které se ukázali být pozitivním krokem do další části závodu. Ve druhé části jsem jezdil ve skupině, která bojovala o deváté místo. V posledním kole jsem zaútočil na své soupeře a dostal se na tuto devátou pozici, kterou jsem udržel až do cíle. S výsledkem jsem spokojený. Jsem rád, že jsem v celkovém pořadí v kontaktu se čtvrtým i pátým místem.

 

Petr Štola
www.racing-foto.com

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT víkend v Brně, pátek od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose