www.car.cz
 

Jiří Janák v barvách Kopeckého vybojoval v Brně dvě druhá místa
     30.5.2006 22:08 - tisková zpráva


Druhým dějstvím pokračoval poslední květnový víkend prestižní seriál Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. Na brněnském autodromu se v rámci závodního programu Supercar 500 Brno sešla velmi dobrá konkurence jedenadvaceti pilotů. Letos poprvé do bojů pohárových Octavií zasáhl i obhájce loňského vítězství Jiří Janák. Spolu se slovenským mladíkem Ondrejem Pilným, který zanedlouho bude skládat maturitní zkoušku, reprezentovali tým Motorsport Kopecký.

 

V měřeném tréninku dosáhl Ondrej Pilný čtrnáctého času. Jiří Janák se třetím nejrychlejším časem kvalifikoval do napínavého Superpole, kde o postavení na startovním roštu bojuje deset nejrychlejších jezdců z kvalifikace v jednom měřeném kole. Jiří však v „mokrém“ Superpoli dvakrát chyboval a obsadil až sedmé místo.

 

„Nesedne mi to, Superpole není můj šálek čaje a jen málokdy se mi povede zajet to jediné kolo slušně. Závod mám mnohem raději,“ dodal zklamaný Jiří Janák po nepovedeném Superpoli.

 

Ze sedmého místa se v sobotním závodě dokázal Jiří Janák skvělou stíhací jízdou probojovat až na skvělou stříbrnou pozici. Během třinácti náročných kol potvrdil své jezdecké kvality a

k letošním prvním bodům v seriálu přidal i nejrychlejší kolo sobotního závodu.

 

„Ten dnešek považuji za svůj zatím nejhezčí závod v poháru. Takhle krásně jsem si snad ještě nezazávodil. Třeba s Jirkou Jupou to bylo perfektní. On je skvělý jezdec a věřil jsem, že nezazmatkuje. Zároveň jsem v žádném případě neměl v úmyslu jít s ním do kontaktu. Vyšlo nám to,“ řekl v depu.

 

Ondrej Pilný startoval ze čtrnácté pozice a několika velmi dobrými předjížděními manévry se posunul až na pěkné osmé místo. Zároveň si výrazně vylepšil startovní pozici pro nedělní závod.

 

V neděli se závodilo na vodě a bylo zajímavé sledovat, jak jezdci mnohdy volí zcela odlišnou stopu od svých soupeřů. Jiří Janák do závodu startoval z páté pozice a Ondrej Pilný z pozice osmé. Jiří Janák se skvělým startem dostal hned v úvodu závodu do předních pozic. Po úspěšném ataku na vedoucího Jupu se zdálo, že Jirkovi nestojí nic v cestě za  letošním prvním vítězstvím. Na druhé místo za Janáka se probojoval dobře jedoucí Navrátil. Dobře zvládl předjížděcí manévr na Jiřího Janáka a čelo závodu se opět měnilo. Jiří Janák si pohlídal stříbrnou pozici až do cíle a v Brně si připsal prvních 44 bodů za dvě druhá místa.

 

„Jak se ze stopy vyjela voda, tak už to v podstatě vůbec nefungovalo a gumy se hrozně hřály. Další pohárové závody už mi nekolidují s jinými aktivitami a tak se budu snažit o další a další body,“ zhodnotil nedělní závod Jiří Janák.

 

Ondrej Pilný velmi dobře odstartoval do závodu a postupně se probojoval až na průběžnou šestou pozici. Bohužel během mnoha soubojů na trati došlo ke kolizi s Oldřichem Vaníčkem ml. Následkem této kolize měl Ondrej Pilný poškozený disk pravého zadního kola a musel zajet do depa. Dobře rozjetý závod skončil pro nadcházejícího maturanta smolně. Přesto může být s vystoupením v Brně spokojený, neboť získal prvních sedm bodů do seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Český Krumlov 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose