www.car.cz
 

Tomaštík letos poprvé nespatřil cíl. V Krumlově jel jen chvíli
     30.5.2006 22:19 - tisková zpráva


Vystoupení obou posádek TOVR Motorsportu na letošní Rallye Český Krumlov bylo jen krátké. Obě týmová subaru musela v průběhu rallye odstoupit a v obou případech byly příčinou následky z vyjetí mimo trať.

První špatné zprávy přišly už před samotnou soutěží. Objednané mokré pneumatiky do dějiště rallye nedorazily, a jezdci tak byli nuceni absolvovat všechny ostré kilometry pouze na mediích. Igor Fecko navíc kvůli školním povinnostem nestíhal trénink, takže musel část rallye absolvovat na rozpis týmového kolegy. 

V souladu s předpovědí počasí začala soutěž na vodě, což jezdce týmu nepotěšilo. „Na mediích byla jízda ve vodě opravdu divoká. Jeli jsme opatrně, možná v některých pasážích až moc. Přesto byly časy poměrně dobré. Plnili jsme svůj cíl a drželi jsme se v bodované patnáctce absolutního pořadí,“ vzpomíná na první kilometry Jaromír Tomaštík. Na druhý den naplánoval ofenzivu a chtěl se posunout pořadím vpřed.

Zkusili jsme do toho jít, bohužel naše snaha skončila už na první ranní vložce. Projížděli jsme dva retardéry v obci Bor a rozhodily se nám brzdy. Po stopadesátimetrové rovině, když jsem chtěl brzdit do pravého vinklu, jsem jenom prošlápnul pedál. Bohužel v místě nebyla únikovka a auto se bokem probořilo do zahrádky a opřelo se o dřevo, které tam bylo položené. Po složitém vyjetí jsme ještě kilometr pokračovali, když jsme zjistili, že nám podběh dře o gumu. Vzhledem k tomu, že jsme ztratili už kolem tří minut, rozhodli jsme se dále nepokračovat a odstoupit. Dojeli jsme do Rychnova nad Malší a odevzdali kartu. Naštěstí auto není skoro vůbec poškozené, jde jenom o plechy na dveřích,“ popsal detailně události vsetínský jezdec.

Účinkování Igora Fecka v soutěži bylo ještě kratší. Na pravou sedačku k němu mimořádně přisednul Karel Kubiš. První den měla posádka s ohledem na již zmíněnou absenci vhodných pneumatik za úkol především dokončit. Druhé etapy se však již nedočkala. V průběhu třetí rychlostní zkoušky ji po projetí příkopu potkal dvojitý defekt a tím její působení v Krumlově skončilo.

Igorova odstoupení je mi líto, obzvlášť když se doma po podrobnějším prozkoumání auta zjistilo, že k avizovanému poškození převodovky nedošlo a zvuky vycházející z převodové skříně byly jen důsledkem poškozených pneumatik,“ reflektoval odstoupení Jaromír Tomaštík. 

   
   
             tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 
PR


 
 
Fotogalerie:   Foto z Rallye Český Krumlov 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose