www.car.cz
 

Politici v rámci svých kampaní navštěvují i mostecký okruh a polygon
     31.5.2006 08:54 - tisková zpráva


 Mosteckou trať si vyzkoušel Mirek Topolánek

 

Pondělní návštěvu Mostecka pojednal předseda ODS Mirek Topolánek jako pobyt, při kterém chce poznat z tohoto regionu co nejvíce. Logické tedy bylo, že mimo jiné navštívil i Autodrom Most a samozřejmě i Polygon Most, Centrum výuky bezpečné jízdy.

 

O Topolánkovi je známo, že za sebou má zážitky na sedadle řidiče i spolujezdce ve speciálech upravených pro soutěže a že se jako předjezdec účastnil na některých rallyesprintech. Jako spolujezdec absolvoval jednodenní soutěž dokonce s Václavem Pechem. Jak ale sám přiznal, s okruhy zatím zkušenost neměl.

 

Přivítal tedy možnost nechat se svézt ostrým pohárovým speciálem z Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, kterou k tomuto účelu zapůjčil do Mostu Bohemia Racing Team. Role taxíkaře se ujal Jiří Jupa, který mimochodem při nedělním závodě v rámci SUPERCAR 500 v Brně dojel na třetím místě. Po nezbytném zahřátí motoru a pneumatik pak s předsedou nejsilnější opoziční strany obkroužil několik kol s nezbytným průjezdem dlouhou mosteckou rovinkou.

 

"Zážitek to byl každopádně fantastický," nechal se po vystoupení z pohárového speciálu slyšet politik. "Je vidět, že Jirka Jupa to má v ruce. A to auto, to je skutečně veliký rozdíl oproti sériovému provedení. Fantasticky sedí v zatáčkách. Přiznám se ale, že soutěže jsou pro mě pořád mnohem adrenalinovějším zážitkem. Tady je samozřejmě vidět, že okruhy jsou především o dokonalé znalosti profilu trati, o přesné stopě. Každopádně moc děkuju za pěkný zážitek," řekl Topolánek.

 

V mosteckých boxech se pak ještě zastavil na kus řeči s testujícími německými formulovými jezdci a dostal také možnost osobně vyzkoušet okruhový Pick-up, protože za volant octavie bez patřičné průpravy pochopitelně nemohl.  Nejdříve pochopitelně absolvoval instruktážní svezení s mosteckým jezdcem Michalem Dolákem, ale pak už se za volant mohl posadit sám. 

 

Jako mnoho jiných se na malý škodovácký "náklaďáček" nejdřív díval s nedůvěrou, ale po několika odjetých kolech velice uznale mluvil o upraveném motoru, podvozku i obutí.

 

Pak následovala ještě i krátká návštěva na Polygonu Most, kde si předseda ODS vyzkoušel alespoň smyky na kluzných plochách za kyvnou deskou. Celý areál označil za velice užitečný a potřebný.

 

(30.5. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Sardinie 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose