www.car.cz
 

Maserati Trofeo 2006: V Brně vedl vůz Maserati i Čech Milan Jirouš
     4.6.2006 19:49 - tisková zpráva


S přesností jakou lze přirovnat snad jen ke švýcarským hodinkám, přesně tak se musí pohybovat závodní jezdci na okruzích. Není se tedy čemu divit, že známý švýcarský výrobce luxusních hodinek Audemars Piguet vstoupil v roce 2005 aktivně do motoristického sportu.

 

Zde se společnost spojila s další exkluzivní značkou Maserati, a stala se generálním sponzorem závodní série Maserati Trofeo Europa, která v minulých dnech zavítala i na brněnský automotodrom. Závod Maserati Trofeo se zde jel v rámci víkendu Supercar 500, jehož součástí bylo také mistrovství světa FIA GT.

 

Audemars Piguet postavil do závodu i svůj vůz, za jehož volantem se střídal zkušený francouzský pilot Jean Claude Andruet a český jezdec Milan Jirouš. Ten přijel především sbírat zkušenosti z okruhového sportu, v minulosti se pohyboval výhradně v prostředí automobilových soutěží rallye a okruhovou licenci získal teprve nedávno.

 

Nepřekvapí tedy, že do pátečních volných tréninků nastoupil velmi opatrně. Nakonec premiéra za volantem vozu disponujícího výkonem 420 koní není nic snadného. Již v sobotní kvalifikaci ale předvedl razantní zlepšení o deset sekund na kolo! Výborně si vedl také Jean Claude Andruet, který si brněnský okruh velmi pochvalovat: „Je to nádherná trať a opravdu dobře se mi zde jezdí. Brno stavím v pomyslném žebříčku na druhou příčku hned za SPA.“

 

Spokojený byl i druhý jezdec Milan Jirouš: „Včera jsem usedal do vozu s velkým respektem a hned ve druhém kole jsem předvedl ukázkové hodiny. Dnes to bylo jiné. Už po cestě z hotelu jsem věděl, že si to užiji a těšil jsem se na každý metr brněnského okruhu. Jean Claude mi dal po včerejším tréninku cenné rady, kterém se mi podařilo proměnit v desetisekundové zlepšení.“

 

Do nedělního závodu startoval tým Audemars Piguet z dvanáctého místa, ale špatně zvolené nastavení vozu zhatilo veškeré naděje na úspěch. V polovině závodu, který se jel celý na mokré trati a částečně i za deště, předával vůz francouzský pilot Jiroušovi na šestnácté příčce. Český jezdec ztratil další dvě místa již při výjezdu z boxů a do cíle dojel na předposlední osmnácté příčce. Během svého vystoupení si však připsal několik dobrých časů.

 

 „Jet na vodě s pohonem zadních kol není nic snadného, za těchto podmínek by další zrychlení znamenalo neúměrný nárůst rizika. Přesto jsem spokojený, viděl jsem cíl a svou premiéru na okruzích tak hodnotím jako vydařenou“, zhodnotil své vystoupení český pilot.

 

Francouzská legenda motoristického sportu Jean Claude Andruet dodává: „V České republice jsem strávil příjemný víkend, na okruhu panovala skvělá atmosféra, pořadatelé vše zvládli na výbornou a diváci se určitě nenudili. Jen škoda počasí, které se na nedělní závod pokazilo. Bude-li to možné, rád se na zdejší krásnou trať vrátím.“

 

 

Audemars Piguet


Tuto značku v r.1875 založili dva spolužáci Jules-Louis Audemars a Edward-Auguste Piguet ve švýcarské vesnici Le Brassus. Dodnes patří mezi nejluxusnější na hodinářském trhu. Minulý rok oslavila firma své 130. Výročí založení a v květnu toho roku bylo zpřístupněno nově obnovené muzeum Audemars Piguet. 


V roce 2005 se firma Audemars Piguet spojila s firmou Maserati, kde obě tyto firmy navzájem spojuje tradice, dokonalost a kreativní odvážnost. 90.výročí Maserati oslavila firma Audemars Piguet uvedením limitovaná série hodinek "Dualtime Millenary Maserati".

 

Nadčasové zpracování trojrozměrného číselníku s druhým časovým pásmem zaujme na první pohled. Byly vyrobeny ve třech verzích: růžové zlato - 450 ks, platina - 90 ks a ocel - 900 ks. Po úspěšné spolupráci s Maserati se Audemars Piguet v prosinci r.2005 stala sponzorem závodu "Maserati Trofero Europa"  a také oficiálním partnerem vozu MC12.

 

 

 

PR

PS: Milan Jirouš jel se zeleným vozem s jedničkou


 
 
Fotogalerie:   Maserati Tropheo při SUPERCAR 500 vBrně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose