www.car.cz
 

Ondra Ježek si pauzu v ME vyplnil v Alpe Adria Cupu na Pannoniaringu !
     8.6.2006 09:51 - tisková zpráva


7. 06. 2006 – Přestávku mezi závody Mistrovství Evropy Superstock 600 si Gold Fren Team Erinac vyplnil startem v Alpe Adria Cupu. Na okruhu Pannoniaring dokázal Ondra Ježek získat pódiové umístění jak v závodě Superstock 600, tak i v silnějších Supersportech.

Gold Fren Team Erinac nastoupil o uplynulém víkendu na maďarském okruhu Pannoniaring ke třetímu dílu Alpe Adria Cupu, který byl zároveň i druhým podnikem Mezinárodního Mistrovství České republiky. Termínová pauza v Mistrovství Evropy Superstock 600 dovolila týmu z moravské metropole poměřit své síly s domácí špičkou, a i proto jsou výsledky závodů, ve kterých se mladý Ondra Ježek představil, více než zajímavé.

Na Pannoniaring přivezl Gold Fren Team Erinac oba své motocykly Kawasaki ZX-6RR. S ostrým strojem, se kterým tým startuje v evropském šampionátu, nastoupil Ondra do závodu třídy Supersport, záložní stroj, který je v sériové podobě, využil poté k závodu třídy Superstock 600.

Během kvalifikačních tréninků si Ondra Ježek zajistil v obou kategoriích start z první řady, který také v nedělních závodech dobře zužitkoval. V závodě třídy Superstock 600 dojel zástupce týmu Gold Fren Team Erinac na třetím místě celkového pořadí, když byl nejrychlejší z českých jezdců. V silnější kategorii Supersport předvedl Ondra vynikající představení, kdy nestačil pouze na supersportový speciál Václava Bittmana, za kterým dojel o pouhých 0,718 sekundy na druhém místě.

Ondra Ježek:
Díky termínové pauze ME Superstock 600 jsem zúčastnil závodu Mistrovství České republiky a Alpe Adria Cupu , který se konal na  Pannoniaringu. V pátek a sobotu bylo v Maďarsku špatné počasí; déšť, vítr, výrazné chladno. Díky tomuto počasí se nám podařilo zlepšit nastavení motocyklu na mokrou trať, s čímž jsme měli problémy před týdnem v Anglii.

Třídu Superstock 600 jsem jel na záložním motocyklu bez úprav v sériovém provedení. Do závodu jsem startoval z první řady a po startu se mi podařilo udržet na třetím místě. Na této pozici jsem i závod dokončil. V klasifikaci mistrovství České republiky jsem zvítězil.

Ve třídě Supersport jsem jel na motocyklu, který používám pro závody ME Superstock 600. Díky sobotní nepřízni počasí jsem na něm ale moc nenajezdil. Celý závod jsem bojoval s Vaškem Bittmanem a Rakušanem Mayrhoferem o první místo. Mayrhofera se mi podařilo udržet za zády, Bittman však byl rychlejší. Přesto jsem s výsledkem i se zajetým časem (2:00,8) velmi spokojen.


Motocykl fungoval perfektně, a proto bych chtěl tímto poděkovat svým mechanikům za skvěle odvedenou práci. Nyní je krátká závodní pauza, ale již koncem tohoto měsíce se vydáme do italského Misana, kde pokračuje Mistrovství Evropy.

 

Výsledky závodů na okruhu Pannoniaring
Alpe Adria Cup Superstock 600

1.- Wolfgang Kerbl (AUT-Honda) 12 kol
2.- Gergö Talmacsi (HUN-Suzuki) +2,388
3.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki) +18,290
4.- Georg Gaisbauer (AUT-Yamaha) +18,464
5.- Tibor Kiss (HUN-Honda) +30,187


Alpe Adria Cup Supersport
1.- Václav Bittman (CZE-Honda) 12 kol
2.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki) +0,718
3.- Josef Mayrhofer (AUT-Yamaha) +1,659
4.- Jiří Fejta (CZE-Yamaha) +12,670
5.- Pavel Ouda (CZE-Honda) +18,949


PR

 

GOLD FREN TEAM ERINAC – tisková zpráva č. 04 / 2006


 
 
Fotogalerie:   Žlutá porsche týmu RM na FIA GT v Brně 06 od P. Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose