www.car.cz
 

Le Mans 2006 : Engeho vůz po deštivé středě v čele
     16.6.2006 11:20 - tisková zpráva


První kvalifikační den v Le Mans ovlivnil déšť, vozy Aston Martin DBR9 v něm zajely nejrychlejší kvalifikační časy třídy GT1. Posádka s Tomášem Engem skončila na prvním místě.

Kvůli silnému dešti byly na trati špatné podmínky, ale oba vozy Aston Martin jely bez chyb. Všech šest jezdců odjelo povinných šest kol za tmy a tým se nyní soustředí na závěrečné čtvrteční kvalifikační jízdy.

Jízdy vozu se startovním číslem 007 zahájil Darren Turner, který se nemohl zúčastnit testovacího dne. V průběhu dvou kvalifikací si znovu zvykal na trať a následně ho za volantem vystřídal Andrea Piccini. Sedmadvacetiletý italský jezdec jede v Le Mans poprvé a získával další cenné zkušenosti. Tomáš Enge usednul za volant jako poslední a pracoval s inženýry na perfektním dolaďění nastavení na vodu.

Tomáš Enge: „Kvůli počasí nám dnešní jízdy moc nepomohly. Při silném dešti to bylo na trati dost nebezpečné, byla to jen otázka přežití bez úhony.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Interserie Most , květen 2006, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose