www.car.cz
 

Grand Prix Catalunya 2006: Smrž pojede z druhé řady
     18.6.2006 07:57 - tisková zpráva


Grand Prix Catalunya
17. června – 2. kvalifikace

Karel Abraham
31. místo ( čas 1.53, 263 sec)

  
Ráno jsme zajížděli nový píst. V tréninku jsem se snažil doplnit všechny své mezery a na konci udělat nějaký slušný čas. 5 minut před koncem jsem jel s velice rychlou skupinkou, ale bohužel se mi nepodařilo dokončit ani první kolo, protože se mi v první zatáčce zadřel píst.

V odpolední kvalifikaci bylo opravdu horko. Povrch měl okolo 45 stupňů. Ještě ke všemu jsme zkoušeli jak mi to půjde bez zastavení v boxu během celé kvalifikace. Pneumatiky se zahřály podle mě až moc, a tak dvě kola před cílem, kdy jsem opět jel s rychlou skupinkou, mi podklouzlo zadní kolo a já upadl. Ze své 22. pozice jsem se propadl až na 31. pozici.” 


Jakub Smrž
8.místo ( čas 1.47,943 sec)

Po absenci ve velké části včerejší kvalifikace jsme dnes ve volném tréninku hledali správné nastavení. Nastavení z úspěšných testů je za těchto teplot nepoužitelné a ve volném tréninku jsem vůbec nebyl spokojen s ovladatelností motorky. Příliš jsem se s ní „pral“ a nebyl jsem si jistý v nájezdech do zatáček, čímž jsem ztrácel rychlost.

Do kvalifikace jsme kompletně změnili geometrii motorky a první část kvalifikace jsme dělali drobné změny na nastavení vidlic a zkoušeli různé pneumatiky kvůli správné volbě do zítřejšího závodu. Poté jsem postupně vylepšoval svůj čas a na posledních pár minut jsme nazuli novou zadní gumu. Do posledního kola jsem vjel za Lorenzem, který ovšem za první šikanou ubral plyn a trochu mě zbrzdil. Zbytek jsem tedy dojel sám, ale i tak jsem zajel svůj nejrychlejší čas.

Jsem spokojen, jen mě trochu mrzí poslední kolo, které nevyšlo úplně ideálně a tím jsem zřejmě přišel o možné umístění v první řadě. Zítra bych chtěl zopakovat úvod závodu z Mugella, jen nechybovat a bojovat o přední příčky.”


PR
Zuzka Nohavicová


 
 
Fotogalerie:   Aston Martin při Supercar 500 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose