www.car.cz
 

Robert Šenkýř vyrazil na svoji první dvacetičtyřhodinovku na Nürburgring
     19.6.2006 19:23 - tisková zpráva


Šenkýř svoji první dvacetičtyřhodinovku na německém Nürburgringu nedokončil

Odstoupením ze závodu po poškození vozu skončil pro brněnského jezdce Roberta Šenkýře jeho první start na legendárním závodě 24 hodin Nürburgring. Krátce po setmění v osmé hodině závodu vběhl v rychlém úseku Kesselchen čtvrtému jezdci týmu P.Friedrichsovi před auto zajíc. Po kolizi s ním došlo k výraznému poškození přední části vozu a k odstoupení ze závodu.

Závod rozjížděl ze 62. startovní pozice H.Abels, který po dvou hodinách  předával Robertu Šenkýřovi auto na 50.příčce. Robert se postupně stále více sžíval s novou, téměř 25km dlouhou tratí a kolo od kola zrychloval. Po hodině a půl, v osmém kole svého desetikolového úseku Robert vůz posunul již na 32. místo absolutně. Na konci osmého kola se však začal ozývat divný zvuk ze zadní části vozu. Robert tedy zajel do boxu, kde mechanici našli proražené víko diferenciálu. Dírou ve víku unikal postupně olej a došlo k zadření soukolí. Po téměř dvouhodinové opravě  poškozených dílů pokračoval v závodě až do kritické kolize se zajícem P. Friedrichs.

Byl to pro mě velmi silný zážitek, i  když jsme nakonec cíl neviděli. Ale podobný osud potkal téměř polovinu z 270 týmů, které se v pátek postavili do první kvalifikace. Díru ve víku diferenciálu patrně způsobil nějaký kámen nebo díl z jiného vozu, kterých bylo  po trati po mnoha kolizích hodně. Následná kolize se zajícem byla moc nešťastná, protože jsme poškodili chladič vody i oleje a k tomu ještě část motorové kabeláže. Oprava na místě nebyla možná.

Já jsem se po absolvování posledního přípravného kurzu v úterý a ve středu před závodem během tréninků s tratí postupně sžíval, svoje nejrychlejší kolo jsem dokonce zajel v druhé, noční kvalifikaci.  V závodě už jsem byl výrazně rychlejší, každým kolem jsme se posouvali více dopředu.

Trať je opravdu náročná, množstvím nepřehledných úseků, které se projíždějí rychlostí přes 200 kmh, horizonty, přes které auta v plné rychlosti skáčou a obrovským množstvím aut mnoha kategorií a počtem diváků (letos údajně přes 250.000) se jedná asi o nejkrásnější závod vůbec.

Rád bych takový závod někdy dokončil, takže se na tradiční Nordschleife určitě zase vrátím“, uvedl po závodě Robert Šenkýř

 

Tisková zpráva Matador Motorsport Teamu


PR


 
 
Fotogalerie:   Češi na MotoGP v Barceloně 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose