www.car.cz
 

Brit Sinclair po Dijonu v čele Sports Car Challenge
     20.6.2006 17:11 - Vladimír Rožánek


Celkem 14 vozů přivítal na startu jihofrancouzský okruh v Dijonu, při druhém pokračování letošní Sports Car Challenge. Okruh v Dijonu je znám především tím, že se na něm velmi špatně předjíždí, protože trať patří mezi kratší a má ve svém profilu mnoho zatáčkovitých pasáží. Velmi pěkné slunečné počasí pak slibovalo hodnotnou podívanou.

 

Již v prvních trénincích  ukazoval sílu svého vozu Jade 2 Nissan V6 Brit Tony Sinclair. Velmi pěkný čas však zajel Švýcar Pius Truffer s novým PRC BMW. Payr s PRC Ford Cosworth F1 ztrácel přes dvě vteřiny, a tak na něj zbylo na startu až čtvrté místo. Gerd Beisel již tentokráte předvedl svoje nové náčiní pro tuto sezónu a vůz Norma M2000 BMW 4,0 LMP 900 dovezl i do cíle.

 

V divizi 3 pro formulové vozy jel tentokráte osamocen Ital Giammaria na voze Gloria Can Am. Technické těžkosti si v Dijonu odbyly stáje Mobi Racing a Hoffmann Racing, s piloty H. Uhlingem a K.H. Matzingerem z Rakouska.  Viděli jsme též jednoho nováčka a se strojem PRC BMW si svou premiéru odjel Grégor Fischer ze Švýcarska. poprvé letos vyrazil do SCC další Brit Mike Roberts na prototypu Juno s motorem Nissan.

 

Sinclair tedy odstartoval do prvního závodu z pole position, ale nic zadarmo mu nedaroval Rakušan Payr s vylepšenou loňskou verzí PRC BB05 Ford Cosworth. Čtyři vteřiny v cíli, které piloty dělily, vypovídají o boji až do posledních metrů.  O třetí místo v divizi 1 bojovali Truffer a Beisel. jejich souboj sledovali diváci velmi nadšeně a v cíli je dělilo pouhých 1,5s., když úspěšnější v prvním závodě byl Beisel s Normou M2000 BMW.

 

Druhá divize pro stroje do 2000ccm vynesla první místo Trufferovi, druhý do cíle dojel Kormann s PRC BMW a bronz odvezl Münch s Normou M20 Honda. Neklasifikován skončil jen nováček Fischer, když už v druhém kole zamířil do boxové uličky, kde svůj porouchaný stroj odstavil.

 

Tony Sinclair i v druhém závodě předváděl bezvadný výkon a tréninkové potíže s řazením se mu podařily vyřešit, a tak i při svém čtvrtém letošním závodě vystoupil na stupínek nejvyšší. druhé místo patřilo zlepšivšímu se Payrovi, který pilotoval PRC 2006 Ford Cosworth. Pius Truffer ze Švýcarska opět plně zabodoval v divizi druhé, ovšem překvapil Ital Giammaria, který s lehkou italskou formulovou konstrukcí Gloria Can Am dojel pro celkové 4. místo, když pojel i novou zbraň Norma M2000 BMW 4,0 v rukou Gerda Beisela. Beisel tentokráte o třetí místo v první divizi bojoval se Švýcarem Gärtnerem, jezdícím na postarší konstrukci Martini s motorem Alfa Romeo.

 

Berlínský stroj MRP tentokráte nezopakoval vítězné tažení ze závodu ve Varanu a pilot Wolfert skončil jednou devátý a podruhé až čtrnáctý s pětikolovou ztrátou na vítězného Sinclaira. Neviděli jsme opět nikoho z našich, ani Pavlíka s novým LMP.

Další závod se jede 9. Července na německém Hockenheimringu, kde pokračuje druhým dějstvím také otevřené mistrovství Rakouska sportovních prototypů.

 

Výsledky Sports Car Challenge Dijon:

 

1. závod

 

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6

Wolfi Payr A – PRC 2006 Cosworth F1 3,5

Gerd Beisel D – Norma M2000 BMW 4,0

Pius Truffer CH – PRC BMW divize 2

Mike Roberts GB – Juno Nissan V6

Adi rtner CH – Martini Alfa Romeo V6

Peter Kormann D – PRC BMW 2,0 divize 2

Gerhard Münch D – Norma M20 Honda divize 2

 

2. závod

 

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6

Wolfi Payr A – PRC 2006 Cosworth F1 3,5

Pius Truffer CH – PRC BMW divize 2

Raffaele Giammaria I – Gloria Can Am divize 3

Gerd Beisel D – Norma M2000 BMW 4,0

Adi rtner CH – Martini Alfa Romeo V6

Mike Roberts GB – Juno Nissan V6

Gerhard Münch D – Norma M20 Honda divize 2

 

Celkové pořadí po čtyřech  jízdách:

 

Divize 1

 

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6 – 64b.

Sabrina Hugebühler CH – Osella BMW 3,0 – 48

Gerd Beisel D – Norma M2000 BMW 4,0 LMP900 – 45

 

Divize 2

 

Georg Hallau D – MRP Honda 2,0 – 54

Karl H. Matzinger A – PRC Opel 2,0 – 40

Gerhard Münch D – Norma M20 Honda 2,0 – 40

 

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2006


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v sezóně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose