www.car.cz
 

Pačejovský bronz z domácí půdy pro Roberta Achse
     21.6.2006 08:45 - tisková zpráva


Ojedinělý start v šampionátu sprintrallye měla na minulý víkend naplánován posádka Robert Achs – Filip Langer. Konečná bronzová příčka v cíli Rally Agropa byla o to příjemnější, že rallye se jela jen několik kilometrů od bydliště jezdce

 

V okolí Horažďovic se sešla ve třídě A5 neuvěřitelná konkurence sedmnácti kvalitních posádek. Mnohé z nich mohly tuto rallye považovat za domácí, proto byly stupně vítězů prestižnější než na jiných soutěžích. „Chtěli jsme se porovnat s těžkou konkurencí a hlavně se poprvé v sezoně pořádně svézt na suchých gumách. Nemyslím, že bychom měli z domácího prostředí nějakou výhodu. Tratě jsme neznali skoro vůbec a spíše fungoval svazující pocit, že se od nás hodně očekává,“ vysvětlil motivaci sušický jezdec.

 

Už první rychlostní zkouška ukázala, že konkurence je opravdu tvrdá, na místy velmi vlhkém a klouzavém povrchu byli Achs s Langerem pátí. Už ve vojenském prostoru RZ KomušínHoražďovice plném záludných blátivých pastí jim však patřil druhý nejrychlejší čas. „Nevím, čím to je, že při obou průjezdech se nám povedlo zajet tak dobře. Strašně to tam klouzalo a z auta to nijak rychle nevypadalo,“ usmíval se Robert Achs. V polovině závodu již bylo jasné, že dvojice letošních suverénů Ducháček a Hora nebude mít konkurenci a o třetí místo bude muset Achs bojovat se Sýkorou.

 

Druhý průjezd vojenským prostorem byl opět v Achsově režii a na Sýkoru zbývalo stáhnout něco málo přes tři sekundy. „Vyrazili jsme do RZ7 hodně zostra, pak jsme ale míjeli stojícího Sýkoru, takže jsme zvolnili. Třetí místo je perfektní výsledek, ani jsme to nečekali. Hlavně nám šlo o trénink na Rally Bohemia, kde chceme opět zabojovat o přední příčky v rámci šampionátu. Musíme za skvělou práci poděkovat i svým mechanikům a firmě Motor Kolář Blovice. Ti všichni perfektně připravili vůz, se kterým jsme v průběhu závodu neměli vůbec žádný problém,“ řekl spokojený Filip Langer.

      

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2006, Pačejov, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose