www.car.cz
 

Mirek Jandík v Pačejově : Poctivě vybojované stříbro a spokojenost
     21.6.2006 09:13 - tisková zpráva


Čtvrté vystoupení Miroslava Jandíka pod hlavičkou týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport na Rally AGROPA v okolí Horažďovic dopadlo na výbornou. Zlínský jezdec vyhrál dvě rychlostní zkoušky a po napínavém souboji s Volfem se probojoval na druhou pozici pouhých pět sekund za vítězného Semeráda.

 

Jandík měl ke stříbrné medaili velmi blízko už na předchozí soutěži v Tišnově. Zatímco na Jižní Moravě o cenný kov přišel vinou nečekané průtrže mračen, tentokrát o jeho postavení za suverénem letošního rallysprintového seriálu Semerádem s nejnovější evolucí Mitsubishi nebylo pochyb.

 

Úvod soutěže, do které nastupovala drtivá většina posádek po nočním dešti na intermédiích, znamenal pro posádku Jandík – Chrastecký tradiční „sbírání handicapů“. Jednatřicetiletý jezdec potřebuje čas, aby se dostal do tempa a při krátkých rallysprintech znamenají jeho „studené starty“ velkou nevýhodu. Na Rally Agropa navíc už několik let nestartoval a tak zahajoval až sedmým časem. Ani druhý měřený úsek nedopadl podle jeho představ, v lese na jehličí dostal hodiny a musel se spokojit s pátým časem. Po první sekci ztrácel na vedoucího Josefa Semeráda už 17,5 sekundy.

 

Trať mezitím oschla a ke slovu přišly nové slicky Matador SM 20. Miroslav Jandík byl ve svém živlu. Na zbývajících šesti zkouškách dvakrát zvítězil a čtyřikrát skončil na druhém místě. Svoji ztrátu nekompromisně snižoval a postupoval vstříc stupňům vítězů. Po druhé sekci se probojoval na třetí příčku pouhou desetinu vteřiny za Jiřího Volfa!

 

Brněnský jezdec se druhého místa nechtěl vzdát, ale proti rozjetému soupeři neměl šanci. Jeho snaha o udržení stříbra vyústila pouze v předčasný start, za který byl zatížen deseti trestnými sekundami. I bez této penalizace by však náporu Jandíka neodolal.

 

„Konečně jsme mohli obout letošní púchovskou novinku, sliky Matador SM 20, které zatím vinou deštivého počasí zůstávaly netknuté v servisním voze. Naše poznatky z testování se plně potvrdily a po soutěži máme k pneumatikám maximální důvěru. Pneumatiky mohu všem vřele doporučit. Jsou plně konkurenceschopné a levnější než renomované zahraniční gumy.

 

Účastníci nově vypsaného Matador Cupu navíc mohou zakoupit pneumatiky se slevou a ještě na konci sezony získat zajímavé finanční prémie,“ neskrýval v cíli spokojenost Jandík. „Když pominu náš pomalý začátek, byla to bezproblémová soutěž s pěknými rychlostními testy. Pouze na RZ6 nám trochu zatrnulo, když se motor zakuckal. Po předchozích neblahých zkušenostech jsme v cíli vložky raději přepnuli přívod paliva na náhradní čerpadlo.“

 

Semerád si třetím vítězstvím upevnil pozici na čele tabulky, o druhou příčku se dělí letošní rivalové Jandík a Volf. Už za necelé dva týdny startuje populární Rallysprint Kopná, kde může zlínský jezdec využít výhodu domácího prostředí. 

 

28. Rally AGROPA 2006

 

1. Josef Semerád – Bohuslav Ceplecha (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 9) 38:42.1

2. Jandík – Chrastecký (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 7) + 5.1

3. Zdeněk Vlček (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 6) + 10.0

4. Volf – Novák (CZ, Mitsubishi Lancer Evo 8) + 17.5

5. Roman Odložilík – Miroslav Fanta (CZ, Renault Clio S1600) + 25.7

 

 

 

MČR Sprintrally po 4. soutěži (absolutně):

1. Semerád 94 b.

2. Jandík a Volf 58

4. Kožmín 56

5. Jelínek a Barvík 42

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2006, Pačejov, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose