www.car.cz
 

Lubomír Minařík v leteckém Pačejově až bramborový
     21.6.2006 16:33 - tisková zpráva


Áčková brambora

           

Sprintový šampionát se již pomalu blíží do svého poločasu. Po úvodních třech soutěžích, které se konaly převážně na mokrých tratích, čekala o uplynulém víkendu posádky soutěž, která je naopak typicky letním sprintem a je známá tím, že ji pravidelně provázejí úmorná vedra.

 

Rally Agropa s centrem v Horažďovicích nezklamala ani letos, třebaže po nočním dešti se úvodní dvě vložky konaly na zmoklé trati, která byla v některých pasážích po ránu zpestřena blátíčkem. Na startu čtvrtého letošního sprintu nechyběli Lubomír Minařík s Viktorem Semelou, kteří se svou Škodou Felicia Kit Car útočí na rallysprintový titul ve skupině A.

 

            Pačejovská soutěž má v kalendáři českých rally pověst „letecké“ soutěže a tak se pořadatelé letos snažili pro posádky připravit tratě techničtější. Na soutěžící čekalo dohromady osm rychlostních zkoušek o délce 66 km. Jedna z rychlostních vložek byla úplně nová, zbylé testy se v různých verzích již v minulosti konaly. „Erzety se nám líbily, ale už při tréninku bylo jasné, že trať bude nahrávat spíše silnějším vozům“, poznamenal k trati Luboš.

 

            Velmi nízké startovní číslo 12 na dveřích kitové Felicie naznačovalo, jak vysoký kredit si valašská posádka svými skvělými výsledky na předchozích soutěžích vysloužila. Mokrá úvodní sekce dvou zkoušek však ukázala, že stárnoucí Felicia nebude na stále ještě poměrně rychlých tratích proti přesile super šestnáctek stíhat. Měsíční pauza se projevila na mírně pomalejším začátku a v cíli 1. RZ z toho byl osmnáctý čas absolutně a pátý ve skupině A.

 

Ne, že by tento výsledek nebyl kvalitní, vždyť Luboš s Viktorem vodili po trati nejrychlejší Škodovku a ujali se vedení ve své třídě A6, po velice povedených soutěžích v Okříškách a v Tišnově však přeci jenom posádka myslela na víc. Velmi potěšeni byli naopak diváci, kteří si to namířili do diváckého místa v Třebomyslicích. Průjezd touto dědinou totiž Luboš pojal jako dokonalou diváckou show a každou zatáčku důkladně zametal v nádherných smycích.

 

Ovšem i takové divadlo něco stojí a dvojice se startovním číslem 12 se po úvodní vložce začala pomalu smiřovat s tím, že tentokrát z toho „bedna“ ve skupině nebude. To potvrdila i druhá zkouška. Luboš se sice díky skvělému času posunul do první patnáctky absolutně a přiblížil se Emilu Trinerovi, který se do Pačejova přihlásil dodatečně s Fiatem Punto S1600 z dílen Roto týmu, špička skupiny se však Lubošovi ještě více vzdálila.

 

Již oschlý zbytek soutěže tak Luboš s Viktorem absolvovali s mírnou rezervou, protože ve výsledcích skupiny i třídy již nebylo s kým závodit. Radost si sympatická posádka udělala alespoň třetím časem ve skupině na šestém testu, kde si připsala skalp Petáka i Trinera, tento úspěch ale také zůstal jediným výraznějším průnikem škodovácké posádky mezi piloty S-šestnáctek.

 

V cíli z toho bylo šestnácté místo absolutně, vyšperkované prvním místem ve třídě A6, pátou příčkou ve skupině A a čtvrtou pozicí v klasifikaci super šestnáctek.

 

A jak viděl svoje pačejovské vystoupení pilot Lubomír Minařík? „Po prvních dvou odjetých „erzetách“ se naše předpoklady staly pravdou a vozy S1600 byly o hodně před námi. Po servisu byly na řadě čtyři zkoušky, na kterých se jejich náskok ještě zvýšil, tím pádem nemělo pro nás cenu jet ještě rychleji a zbytečně riskovat poškození auta, navíc když za čtrnáct dní chceme startovat na našem domácím Rallysprintu Kopná.

 

Takže jsme radši malinko zvolnili a hlídali si náskok, který jsme měli před ostatními kity. Auto fungovalo bez problémů a zvolená taktika se vyplatila. Dojeli jsme čtvrtí v S1600 a první v naší třídě A6, připsali jsme si další důležité body, které nás dále udržují na špici tabulky. Nyní veškerá příprava směřuje na domácí Rallysprint Kopná“, uzavřel hodnocení Rally Agropa Luboš.

 

            V průběžném pořadí skupiny A v Mistrovství ČR ve sprintrally Lubomír Minařík s Viktorem Semelou sice klesli na druhé místo, ale vzhledem k tomu, že vedoucí Josef Peták start na Kopné podle neoficiálních zákulisních informací neplánuje, má valašská posádka šanci opět obsadit čelo tabulky.

 

Za posádkou kitové Škodovky je s dvou bodovou ztrátou na třetím místě v průběžném pořadí lídr třídy A7 Josef Sedláček, tři bodíky ztrácí Roman Odložilík, jenž v rámci skupiny A při Rally Agropa zvítězil.

 

Rallysprint Kopná startuje poslední červnový pátek v 19 hodin, kdy na řadu přijde i loni divácky velmi úspěšný prolog, který se však tentokrát pojede za světla. Hlavní den závodění je naplánován na sobotu 1. července.

           

                                                                                    Jiří Dokulil (ftr-media) 


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2006, Pačejov, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose