www.car.cz
 

Další díl MS Supersport míří na italský okruh Santa Monica v Misanu.
     21.6.2006 16:44 - tisková zpráva


Před motocyklovým týmem Intermoto Czech Klaffi je další díl světového šampionátu třídy Supersport. Po měsíční přestávce se nejlepší „šestkaři“ světa sejdou na italském okruhu Santa Monica v Misanu.

 Královéhradecký tým vyplnil přestávku mezi závody mistrovství světa, která bez několika dnů trvala celý měsíc, nejen testováním na okruhu Eurospeedway Lausitz, ale například i prezenční akcí, kdy při „Dnu Elitu“, který se konal začátkem měsíce června na Masarykově okruhu v Brně, vozil na speciálně upraveném závodním motocyklu Honda CBR 1000RR přítomné fanoušky.

Nicméně hlavní náplní přestávky mezi závody byla příprava motocyklů Honda CBR 600RR, se kterými nastupují jezdci týmu Mathieu Lagrive a William de Angelis k závodům Mistrovství světa Supersport. Součástí této přípravy bylo i již zmíněné testování na německém okruhu. Tohoto testování se zúčastnil vedle Willyho také Jan Prudík, který v barvách týmu Intermoto Czech Klaffi letos nastupuje v seriálu Mistrovství Evropy Superstock 600.

Nepřítomný na testech na Lausitzringu byl Mathieu Lagrive, který ve stejných dnech absolvoval závod Mistrovství světa Endurance. Na okruhu Zolder v Belgii si Matt připsal další vítězství a společně se svými kolegy tak nekompromisně směřuje za obhajobou titulu Mistra světa!Josef Kubíček – manažer týmuBěhem této přestávky mezi závody jsme testovali společně s týmem Honda Klaffi na německém okruhu Lausitzring.

Vedle Williama testoval i Honza Prudík, kterého jsme se snažili rozhýbat. Honza se postupně zlepšoval a na konci testování již jezdil stabilně dobré časy.Pro Willyho to byla první větší zátěž poté, co dokončil rehabilitaci svého zranění z okruhu Monza.

Dle jeho slov se nyní cítí již na 90% připravený závodit. Lausitzring nepatří k jeho oblíbeným okruhům, přesto dokázal zajet několik dobrých kol, se kterými zaostal jen něco málo přes sekundu za vítězem závodu mistrovství světa supersport z okruhu Monza, Francouzem Yoannem Tiberiem.

Nepočítáme li pár mokrých kol na okruhu Silverstone, bylo toto testování pro Williama opravdu prvním po zranění, přesto nebyl se svým odstupem od Tiberia spokojený. Nicméně jezdec českého týmu věří, že na svůj domácí okruh bude dobře připravený. Pro start v Misanu má Willy velkou motivaci, vždyť okruh Santa Monica leží jen několik kilometrů od jeho bydliště v San Marinu.

Willy v Misanu zná každou zatáčku a před svými fanoušky chce dosáhnou dobrého výsledku.Mathieu Lagrive se na závody do Misana také velmi těší. Po svých výsledcích ve vytrvaleckém mistrovství světa chce dosáhnou i výraznějšího úspěchu ve světovém šampionátu třídy supersport. Věřím, že všichni naši jezdci odvedou v Misanu dobrý výkon, který společně s kvalitní prací technického personálu přinese našemu týmu další dobrý výsledek.

Okruh Santa Monica v Misanu

Okruh Santa Monica leží dva kilometry od přímořského letoviska Misano Adriatico. Vzhledem ke své poloze je okruh velmi přitažlivý nejen pro samotné jezdce, ale i pro fanoušky motocyklového sportu, kterých se v Misanu každoročně scházejí desetitisíce. Povrch okruhu je vzhledem k blízkosti moře velmi kluzký, čímž připravuje mnohým favoritům nečekané problémy.  Okruh samotný není velmi dlouhý, měří pouze 4 060 metrů, nicméně jeho zatáčky již získaly velký ohlas. Po celé Evropě jsou tak známé vlásenky Tramonto, Curva de Rio a Curva del Carro, či náročná cílová šikana Variante del Parco.

Výjimečně vysoké teploty, které jsou u Jadranu očekávané, připravují extrémní podmínky především pro levou stranu pneumatik. Zatímco tedy pro samotné jezdce je Santa Monica jednou z nejtěžších výzev roku, pro fanoušky je jedním z nejpříjemnějších zpestření sezóny. Start prvního tréninku je na programu v pátek dopoledne, ještě téhož dne proběhne také úvodní kvalifikace.

Druhý trénink i druhá kvalifikace, která definitivně rozhodne o postavení na startu, proběhne v sobotu. V neděli je poté na programu samotný závod, který startuje přesně ve 13:20 hodin.

Přímým přenosem jej vysílá satelitní stanice Eurosport.

Petr ŠtolaPR & Press servicewww.racing-foto.com

PR

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA TÝMU INTERMOTO CZECH KLAFFI č. 21/2006


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pardubice 2006, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose