www.car.cz
 

TipCars Rally Team se třemi vozy v Pačejově
     22.6.2006 17:29 - tisková zpráva


TipCars Rally Team – Rally Agropa Pačejov 

 

Třetím letošním startem pro TipCars Rally Team byl 28. ročník Rally Agropa Pačejov.  Mezi osmdesáti soutěžními vozy figurovaly tři v barvách pražského TipCars Rally Teamu a náměstí v Horažďovicích opouštěly v pořadí Mitsubishi Lancer EVO VIII, Mitsubishi Lancer EVO VI a Honda Civic 1,6 Vti.

 

Před startem se diskutovalo hlavně o noční průtrži mračen, jezdcům se honily hlavou myšlenky zda mají správně obuto na případná překvapení, která noční bouřka přichystala, i jak si poradí s novotami, které je zde čekaly.

Posádky TipCars Rally Teamu Kožmín – Talaváňa, Kukelka – Ryšánek a Kulda – Maroušková si před startem navzájem popřály mnoho zdaru a následně vyrazily do soutěže plné premiér.

 

Martin Kožmín na tratích kolem Horažďovic poprvé závodil s Mitsubishi Lancer EVO VIII a zpočátku měl plné ruce práce se zvykáním si na dokonalejší techniku. Auto však fungovalo skvěle, všechno klapalo a tak se mohli Martin s Mílou pomaličku začít soustředit i na časy zajeté v jednotlivých erzetách. V závěru pačejovského sprintu si už kluci s osmičkou rozuměli a i výsledný součet časů říká, že osmička bude pro Martina Kožmína a Mílu Talaváňu správným spoluhráčem v boji o body v rallysprintovém mistrovství.

V autě jsou obrovské rezervy, které doufám využijeme už za týden v Kopné. Po Agropě víme co se pod kapotou našeho nového kamaráda skrývá, takže chceme určitě zrychlit a zkusit vybojovat v absolutní klasifikaci víc bodů než sedm…“ říká s úsměvem Martin Kožmín a dodává, že je s pačejovským výsledkem spokojen, protože trať byla poměrně rychlá a zároveň obsahovala i dost technických pasáží, takže měl možnost zde osmičku i sebe dokonale vyzkoušet.

 

Po šestnácti letech usedl do závodního vozu Josef Kukelka, který se spoléhal na diktát Pavla Ryšánka a na bývalou Kožmínovu zbraň, Mitsubishi Lancer EVO VI. Penalizace za dva předčasné starty sice uvrhla rozjíždějící se dvojici na 12.místo v kategorii produkčních vozů, ale Josef Kukelka je přesto s výsledkem spokojen. „V Pačejově se nám líbilo, všechno zde pro nás bylo nové a tak jsme se snažili jet spíš na jistotu. Auto fungovalo báječně, mechanici také, počasí vyšlo na jedničku… Co víc si přát? Jeli jsme opatrně, hlavně na RZ 2,6, která mi byla nejvíc proti srsti. V lese to dost klouzalo a já jsem měl obavy, abych Martinovi auto nerozbil.“

 

Třetí posádkou TipCars Rally Teamu byl Marek Kulda se Zdenkou Marouškovou, kteří poprvé usedli do Hondy Civic 1,6 Vti  z dílen Motocarsportu Zádveřice. Také tato posádka pojala svou domácí soutěž jako jedno velké seznamování a postupně přicházela na chuť enkovému autu. V konečném součtu časů však chybělo pouhých 6 desetin vteřiny na stupně vítězů.

 

Jezdec Marek Kulda hodnotí domácí soutěž kladně: „Dojeli jsme tedy s minimální ztrátou čtvrtí v N2. Výsledek to není špatný, i když necelá vteřina…To spíš zamrzí. Dlouho jsme hledali kde vlastně s Hondou brzdit, celé auto bylo zpočátku měkké a to nám moc nesedělo. Ale mechanici nám vycházeli maximálně vstříc, podvozek přitvrdili a pak už to byla paráda. Do Kopné už se těšíme, tamní náročné tratě mám rád a Podkopku považuji za jednu z nejkrásnějších soutěží sprintového mistrovství.“

 

Dalším podnikem, kterého se TipCars Rally Team a jeho posádky zúčastní, je na přelomu června a července Rallysprint Kopná.

 

Tisková zpráva TipCars Rally Team


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2006, Pačejov, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose