www.car.cz
 

Ondřej Ježek bojoval v Misanu a už je sedmý
     26.6.2006 17:12 - tisková zpráva


Čtvrtý závod evropského šampionátu třídy Superstock 600 se konal na sluncem prohřátém okruhu Santamonica u italského letoviska Misano Adriatico. Tým Gold Fren Team Erinac k tomuto závodu opět nastoupil společně s Ondřejem Ježkem, mladým závodníkem, který v dosavadním průběhu šampionátu bodoval ve všech odjetých závodech této sezóny.

 

Další body si Ondra připsal i tentokrát, když po dramatickém závodě, který byl předčasně ukončen kvůli pádu jiného českého závodníka Honzy Prudíka, dokončil závod na jedenáctém místě. Protože bylo odjeto víc jak 70% délky závodu, tak se již nepokračovalo. Výsledky byly uznané po průjezdu desátým kolem. Pět bodů, které za toto umístění Ondra získal, ho posunulo na sedmé místo celkového pořadí Mistrovství Evropy Superstock 600.

 

Ondra Ježek:

Celý víkend zde panovalo šílené horko, gumy proto absolutně ztratily přilnavost. Problém s přilnavostí vyústil v můj pád ve druhé kvalifikaci. Do závodu jsem tak startoval z jedenáctého místa. Start do závodu pro mne znamenal udržení pozice z kvalifikace. Během úvodních kol se vytvořila skupina, která bojovala o umístění v nejlepší desítce. Vedle mne tam byli Švýcaři Junod, Sutter a Brit Burrell. Nejdříve jsem tuto skupinu vodil já, ve druhé polovině závodu pak Junod. Jezdil jsem stále těsně za ním, šetřil jsem si své pneumatiky a chystal jsem se ho předjet v posledním kole.

 

Bohužel závod byl dvě kola před koncem přerušen, protože v jedné z rychlých zatáček havaroval Honza. Jsem rád, že i další závod evropské série skončil bodovanou pozici, ale myslel jsem, že to bude minimálně do desítky. Vše se pokusím napravit v domácím závodě v Brně, kde se pojede za měsíc. Ještě předtím se v Brně zúčastním závodu Mistrovství České republiky, jenž se jede týden před WSBK.

 

 

 

Petr Štola

www.racing-foto.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Fotopád: Hegny - Staré Město, foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose