www.car.cz
 

Schlagerův čtvrtý pokus! Eddy chce na Kopné konečně dojet
     29.6.2006 17:44 - tisková zpráva


            Rally super série si dala v červnu přestávku. Od minulé soutěže v Českém Krumlově již uběhl měsíc a přišel tedy čas vyhnat pavouky z výfuků závodních vozů a opět vyrazit na trať. Sedmým zastavením dvanáctidílného seriálu RSS bude o nadcházejícím víkendu Valašsko, kde na posádky čeká již 14. ročník Rallysprintu Kopná. Na startu populární soutěže nebude chybět Eddy Schlager, který se spolu s Richardem Wächterem pokusí po třech letošních smolných startech dovézt konečně svůj vůz až na cílovou rampu.

 

            Eddy Schlager byl v průběhu uplynulého týdne často k zastižení v areálu závodního týmu, kde dohlížel na přípravu svého „áčkového“ Mitsubishi. V letošním roce se již podařilo tento zlobivý speciál vyladit a na posledním podniku v Tišnově s ním Eddy dokonce bojoval o umístění na stupních vítězů. Ani tentokrát však cíl neviděl, velikým problémem letitého Lanceru je jeho spolehlivost. Celou letošní sezónu Eddyho s Richardem trápí banální závady a zatím více „vychytávají mouchy“ než závodí.

 

Práce špičkového rakouského mechanika Renee Vontsina a týmu jeho lidí však pomalu, ale jistě začíná nést své plody a z bílé „Evo šestky“ se krok za krokem rodí nefalšované „áčko“. Celý tým proto věří, že je jen otázkou času, kdy ambice na úspěchy v absolutním pořadí přestanou být jen teoretickými ambicemi a dojde k jejich skutečnému naplnění.

 

            Rallysprint Kopná je pro řadu posádek vrcholem sezóny a není tedy divu, že bývá tradičně jedním z nejobsazenějších sprintů roku. Hodně silná konkurence se sem chystá i v Rally super sérii. Eddy Schlager je proto v předstartovních prognózách tradičně opatrný. Za největší úspěch by považoval především dosažení cíle s absencí technických problémů. Je ale závodník tělem i duší a těžko předpokládat, že by se spokojil s pouhým přejetím cílové rampy. Jeho Lancer může při příznivé konstelaci útočit na pozice na úrovni nejrychlejších produkčních vozů a s tímto záměrem se Eddy do Kopné vypravuje.

 

            Tradiční vrchol „malého“ šampionátu startuje v pátek, kdy od 19. hodiny začnou ze startovní rampy na slušovické dostihové dráze sjíždět první posádky. Sedm minut po devatenácté odstartuje oblíbený večerní prolog, který měří necelé tři kilometry a nabídne atraktivní podívanou pro tradičně početnou kulisu diváků.

 

Největší porce závodních kilometrů však na soutěžící čeká v sobotu, kdy bude odjeto 7 rychlostních zkoušek o celkové délce 70 km a v itineráři nechybí takové skvosty, jakými jsou RZ Kopná, Hvozdá či letošní spojení zkoušek Podhoran a Májová. V cíli bude první posádka očekávána v 15:00 hodin odpoledne.

 

 

Text: Jiří Dokulil, Jan Olejníček (ftr-media)


 
 
Fotogalerie:   ME Autocross Nová Paka 2.7.2006 Svoboda Josef

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose