www.car.cz
 

Sutr s Veselou dojeli na Kopné na šestém místě
     4.7.2006 17:55 - tisková zpráva


Rokycanská posádka si přijela do okolí Kopné napravit reputaci po nevydařeném závodě v Pačejově, kde dvojice skončila za bodovanými příčkami ve třídě A5. Již samotné seznamovací jízdy však naznačily, že to Jirka Sutr s Petrou Veselou nebudou mít vůbec jednoduché.

Soutěž začala pátečním večerním prologem, kde posádka zajela sedmý nejrychlejší čas ve třídě. V dalším průběhu soutěže zajížděl časy kolem šestého místa a stejná příčka mu patřila i v průběžném pořadí třídy. „Z počátku jsme se snažili jet hodně opatrně. Přijeli jsme s cílem neublížit autu a tomu jsme vše podřídili,“ řekl po čtvrté rychlostní zkoušce Sutr. Ve druhé části soutěže sváděla posádka Jiří Sutr a Petra Veselá souboje o pátou příčku s Adamem Koblihou.

Před závěrečnou rychlostní zkouškou ztrácel rokycanský jezdec na svého soupeře 6,1 vteřiny. „Adam Kobliha nám v úvodu soutěže ujel o více než třicet vteřin. Během soutěže se nám jej podařilo stáhnout na šest vteřin a v poslední RZtě jsme chtěli zaútočit na pátou příčku. Bohužel jsem však nedobrzdil do jedné ze zatáček a museli jsme couvat. Ztratili jsme skoro třicet vteřin a tím i páté místo ve třídě. V cíli totiž scházelo necelých osmnáct vteřin. Souboj se nám však líbil a již nyní se těšíme na další start v Pelhřimově,“ dodal k závěru soutěže Jiří Sutr.

Soutěž však končí na cílové rampě a tak posádku vystrašila příhoda na přejezdu do cíle. „Začal se hltit motor. Docela jsme měli strach. Naštěstí to kluci v servisu odstranili, za což jim děkujeme. Chtěli bychom poděkovat také sponzorům za podporu a také Michalu Horovi za radu při seznamovacích jízdách,“ doplnil Sutr v cíli XIV. Rallysprintu Kopná.

Dalším startem posádky bude 28.-29.8. Sprintrally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha.

Průběžné pořadí třídy A5: 1. Ducháček 90 bodů 2. Hora 70 3. Sýkora 22 4. Harásek 22 6. Sutr 16

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vzhůru Farinovou zatáčkou 2006 - sobota od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose