www.car.cz
 

Janiš chce i na na Oscherslebenu udržet sérii stupňů vítězů
     30.6.2006 19:56 - tisková zpráva


Jarek Janiš a jeho týmový kolega Sascha Bert s vozem Saleen S7R týmu Zakspeed jsou po dvou závodech šampionátu FIA GT v čele průběžného pořadí. Tým nyní čeká domácí závod na Oscherslebenu, kde chce opět bojovat na špici, ačkoliv bude mít váhovou penalizaci a menší křídlo.

Šampionát FIA GT měl po závodu v Brně dlouhou pauzu, během které se některé týmy či jezdci zúčastnili závodu 24 hodin Le Mans. Přestávka však skončila a tento víkend šampionát míří do německého Oscherslebenu. Janiš a Bert vyhráli v Brně, k tomu přidali druhé místo v Silverstone a tyto výsledky je dostaly do vedení.

 

Dobré výsledky s sebou nesou ale také “závaží úspěšných“ a Saleen S7R týmu Zakspeed bude muset vážit 70 kg nad standardní váhový limit, což je nejvíce ze všech vozů. GT Bureau navíc rozhodlo, že Zakspeed bude muset nasadit vůz s menším zadním křídlem než v prvních dvou závodech.

 

Jarek Janiš: „Jsem rád, že se bude zase závodit, protože přestávka byla dost dlouhá. Zároveň ale musím říci, že jsem uvítal nějaký čas na odpočinek, protože začátek sezony byl pro mě dost hektický se starty v FIA GT a F3000. Oschersleben je domácím závodem mého týmu a chceme pochopitelně co nejvíce uspět, stejně jako se nám to podařilo v mém domácím závodu v Brně.

 

Budeme muset jet s menším zadním křídlem, ale největším problémem bude 70 kg závaží. Je to docela dost a je to velký rozdíl proti suché váze. Oschersleben je úzký a zatáčkovitý, kde se velmi těžko předjíždí. Klíčovou roli tak bude hrát kvalifikace a strategie.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   M Švýcarska Automobilů 2006 - Most - Formel Lista - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose