www.car.cz
 

Matador Cup zahájen na Kopné 2006. Radoval se Barvík
     6.7.2006 20:41 - tisková zpráva


Matador Cup zahájen

Matador Cup v automobilových soutěžích byl zahájen jako součást Rallysprintu Kopná. Seriál Matador Cup pořádá Motorsport Kopecký pro produkční vozy, které jsou do seriálu přihlášeny a startují se soutěžními pneumatikami Matador.

Přihlášeným posádkám nabízí Motorsport Kopecký pneumatiky za zvýhodněné ceny a navíc bude vítěz seriálu odměněn finanční částkou 50.000 Kč a dvanácti soutěžními pneumatikami Matador. Druhá posádka získá osm pneumatik a 20.000 Kč. Třetí posádka 5.000 Kč plus čtyři soutěžní pneumatiky.

Matador Cup je součástí pěti soutěží Mistrovství ČR v rallysprintu a do závěrečného hodnocení budou započítány každé posádce čtyři nejlepší výsledky. I vzhledem k této skutečnosti stále stojí za zvážení přihlášení do Matador Cupu a navíc výsledky Rallysprintu Kopná potvrdily skutečnost, že soutěžní pneumatiky Matador jsou konkurenceschopné.

Úvodního podniku Matador Cupu v automobilových soutěžích se zúčastnilo pět posádek, které bojovaly velmi úspěšně v hodnocení produkčních vozů. Vladimír Barvík s Petrou Mynářovou patřili mezi absolutně nejrychlejší, když v hodnocení třídy produkčních vozů je dokázal až v šesté rychlostní zkoušce sesadit z trůnu Josef Semerád.

Velmi zdatně si vedl i Jiří Volf, kterému patřila po druhé rychlostní zkoušce bronzová pozice ve třídě. Bohužel v následující erzetě opustil trať a cíl soutěže tentokrát nespatřil. Jan Jelínek obsadil páté a Pavel Dohnal jedenácté místo mezi produkčními vozy.


Pro úvodní rychlostní zkoušky vzhledem k nočními dešti a vlhké trati čtyři posádky zvolily pneumatiky SM-10 (intermédia). Lumír Firla, na rozdíl od svých soupeřů, již úvodní metry Rallysprintu Kopná absolvoval na pneumatikách SM-20 určených pro suchý asfalt.

Bohužel v třetí erzetě havarovala posádka Volf-Novák, která v pravotočivé zatáčce sjela do příkopu, ze kterého se již nepodařilo vyjet, a musela odstoupit z velmi dobře rozjeté soutěže. V tomto rychlostním testu byl mimo trať také Vladimír Barvík a ztratil drahocenné vteřinky, které hodně chyběly v cíli v boji o nejvyšší stupínek.

V závěrečném testu těžce havarovala posádka Firla-Švajda, havárie se naštěstí obešla bez zranění.
 
Celkové umístění jezdců MATADOR Cupu v jednotlivých RZ mezi produkčními vozy:

                RZ1       RZ2    RZ3    RZ4    RZ5    RZ6    RZ7    RZ8
Barvík        6            1        7        1        1        2        2        2
Jelínek       8            5        3        12      9        5        5        5   
Dohnal       17          21      17       19      17      13      14      11             
Firla           12         10       4         7        4        3        8        -- 
Volf            4            3        --        --        --        --        --        --
 
Vladimír Barvík po Rallysprintu Kopná: „Přihlásil jsem se do Matador Cupu, který vypsala pro zbytek sezóny ve sprintrally firma Motorsport Kopecký pana Josefa Kopeckého. Logickou podmínkou je účast v těchto  soutěžích na pneumatikách značky Matador.

Neměl jsem tušení, jak budou tyto pneumatiky fungovat, ale teď musím přiznat, že mě výrazně pozitivně překvapily a velmi dobře snesou srovnání s konkurencí.“

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose