www.car.cz
 

Dopravci mají poslední měsíc na předložení dokladů o finanční způsobilosti
     7.7.2006 11:10 - tisková zpráva


Bez předložení finanční způsobilosti nemůže dopravce tři roky pokračovat

 

Pro podnikatele v dopravě nastal nevyšší čas předložit tak zvanou finanční způsobilost. Pokud tak neudělají do konce července, živnostenský úřad jim zruší koncesi k dopravě, o kterou následně nemohou tři roky požádat.

 

Podle zkušeností z minulých let chceme na tuto pravidelnou povinnost včas upozornit, aby se dopravci nedostali do zbytečných komplikací,“ vysvětlila vedoucí jihlavského živnostenského úřadu Irena Niklová. Povinnost předložit požadované doklady má na Jihlavsku 320 podnikatelů, 145 z nich ji zatím nesplnilo. Ještě loni bylo možné opoždění jistým způsobem tolerovat.

 

Některé podnikatele jsme i obvolali, aby si dali tyto věci do pořádku. Nový správní řád je ale mnohem přísnější, letos bude chyba nenapravitelná a my podnikatelům nemůžeme pomoci. Proto je opravdu na čase tuto povinnost splnit,“ důrazně upozornila vedoucí Irena Niklová.

 

Pokud dopravci letos tuto povinnost nesplní, dopravní úřad dá podnět živnostenskému úřadu ke zrušení koncese. Živnostenský úřad bude podle nového správního řádu nucen do třiceti dnů zahájit řízení a zrušit podnikateli koncesi k dopravě. Poté by podle živnostenského zákona tento podnikatel nemohl 3 roky požádat o udělení koncese v dopravě a 1 rok o udělení kterékoliv koncese.

 

Ohlásit živnost v oboru nebo příbuzném oboru by mohl až po uplynutí 3 let o nabytí právní moci rozhodnutí o zrušení koncese v dopravě.

 

 

Radek Tulis, tiskový mluvčí

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Úslava Blovice 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose