www.car.cz
 

Pořadí v MMČR na okruzích před víkendovým Mostem
     7.8.2006 20:04 - Vladimír Rožánek


 Stav po třetím letošním závodním víkendu v MMČR na okruzích napodobuje loňský ročník.

V divizi 4 silných plechových aut dominuje Ing. Charouz s bezkonkurenčním Mercedesem CLK DTM, ale tentokráte díky několika výpadkům ještě nejsou ostatní bez šance. Dvoulitrovým cesťákům vévodí Maděryč s Audi A4 ST, šetnáctistovky zatím vede Zottl, do 1400ccm je na čele Skula a v NF1400, neboli D3 vedou společně Kout s Lešínským.

Snad nejvíce přitahuje diváky silná divize 4, ve které startují jak vozy DTM, GT, tak i cestovní vozy do 1600ccm, které si svůj sprint závod odbývají zvlášť. Prototypy které startovaly dříve, jsme zavrhli, protože jsou moc rychlé, ale vozy DTM nám nevadí. V minulém roce byly vidění oba vozy teamu Renauer Motorsport a také Machánek Racing ze Slovenska se silnými stroji Porsche 911 GT3 RSR, v tomto roce však rakouský tým startuje ve FIA GT a vozy od Machánka startovaly pouze na Jarní ceně Brna.

Závodům tak opět vévodí silný stroj Mercedes Benz CLK DTM, který oproti ostatním vozům prezentuje svou sílu, když po dvou kolech již má takový náskok, že o první místo v případě dojetí tohoto stroje do cíle není ani pochyb a diváci jen v klidu sází, kolik kol soupeřům nadělí.

Další vůz DTM Viliama Liedla, se předvedl jen v Brně a Slovák se svým Audi TT-R DTM do cíle deštivého závodu nedorazil. Velmi pěkné výkony podávají Slováci Bezák a Studenič na Porsche 911 GT3 Cup, Bezák ztrácí na Ing. Charouze pouhých 6 bodů. Za nim pak následuje smečka velmi vyrovnaných vozů v podání Roberta Šenkýře, Marcela Kusína s vozy BMW GTR nebo Tatra Ecorra V8 bratří Hajdůšků. Navrátilec na závodní okruhy Václav Nimč jezdil s druhým Mercesem Benz CLK a celkově mu patří 7. místo.

Novinkou v MMČR na okruzích D4 je start Petra Vacíka s Ferrari 360 zapůjčeného z týmu MenX, který v Brně na jaře zvítězil, ale na suchu mu oproti konkurenci chybí výkon. Na startu v D4 se letos opět objevuje i Michal Dolák, který však jezdí jen sprint závody a patří mu proto až 10. místo. Potěšení očí fanoušků přináší také zahraniční posádky vozů Porsche 911, které dokáží zamíchat pořadím a především na dvojici Grunhut-Pabel si musejí ostatní dávat pozor. Dan Suchý, jezdící sprint závody, bodoval dvakrát, ale na lepší než 18. místo jeho výkony nestačily.

Dvoulitrovou třídu okupuje v čele dvojice vozů Audi A4 v podání Milana Maděryče s Jaroslavem Páralem a Miroslava Formana s Jurou Šedivým, pátý v pořadí zůstává po Mostě Zdeněk Duda, jezdící s Alfou Romeo týmu Racing Hardware. Ojedinělý start Jiřího Jupy se Škodou Octávia mu stačil na pěkné desáté místo, když jako jediný dokázal porazit Audi A4 ST Bohemia Racing teamu. V této třídě potěšil hlavně zájem jezdců s vozy Škoda Octávia v podání Gottwalda, Albrechta, Volavky a Bažaty.

Třídu do 1600ccm vede prozatím Rakušan Zottl s Citroenem Saxo, s odstupem 2 bodů ho následuje Pavel Moravec s Fábií a další 2 body ztrácí třetí Slovák Horňák na Hondě Civic. Ojediněle bývá vidět Petr Levíček s pěkným Meganem Maxi, který patří k hezkým vozům startovního pole. Čtrnáctistovkám, stejně jako v loňském roce vévodí Škoda Fábia Koska Teamu a první dvě místa patří duu Skula-Kout. Třetí místo zatím drží Polák Skinder, který s Fiatem SC Abarth startoval pouze v Brně.

V divizi D3, tedy formulovým vozům národní formule 1400 vládne se stejným bodovým ziskem dvojice Adam Kout – Igor Lešínský. Oba shodně vystřídali všechna místa na stupních vítězů a poslední zatím odjetý závod vyhrál Kout. Za nimi následuje Loukota s tří bodovou ztrátou a poslední slovo ještě zcela jistě neřekl ani Palmi s Horákem.

Chabr zatím zůstává v pozadí a nováček Passer z jeho stáje okupuje desátou příčku. Závody NF1400 zatím přinášejí pěkné souboje a pole jezdců je velmi vyrovnané. Máme se tedy ještě na co těšit, a to nejen v národních formulích. Zábava a vzrušující souboje nás na okruzích mohou potkat v ČP Škoda Octávia Cupu nebo BMW 1 Challenge, či v některém zahraničním seriálu, který letos zavítá na naše okruhy.

 

Pořadí v MČR po Race Car Weekendu v Mostě:

Divize 3 – NF1400

Adam Kout – Fiks 03 - 24b.

Igor Lešínský – Van Diemen – 24

Ondřej Loukota – FD 1400 – 21

David Palmi – Van Diemen – 16

Jakub Horák – Fiks 03 – 16

 

Divize 4 do 1400ccm

Jiří Skula – Škoda Fábia – 26

Adam Kout – Škoda Fábia – 16

Tomasz Skinder – Fiat Abarth – 14

 

Divize 4 do 1600ccm

Michael Zottl – Citroen Saxo – 10

Pavel Moravec – Škoda Fábia – 8

Miroslav Horňák – Honda Civic – 6

 

Divize 4 do 2000ccm

Milan Maděryč – Audi A4 ST – 58

Miroslav Forman – Audi A4 – 38

Juraj Šedivý – Audi A4 – 34

Jaroslav Páral – Audi A4 ST – 30

Zdeněk Duda – Alfa Romeo 147 GTA – 25

 

Divize 4 nad 2000ccm (DTM, GT)

Ing. Chrarouz – Mercedes Benz CLK DTM – 40

Ing. Bezák – Porsche 911 GT3 CUP – 34

Andrej Studenič – Porsche 911 GT3 Cup – 22

Robert Šenkýř – BMW M3 GTR V6 – 20

Marcel Kusín – BMW M3 GTR V8 – 19

Zdeněk Hajdšek – Tatra Ecorra V8 – 19

Václav Nimč – Mercedes Benz CLK – 18

Petr Vacík – Ferrari 360 MenX – 17

Michal Dolák – BMW M3 GTR V6 – 14

Miroslav Konopka – Porsche 911 GT3 RS – 13

Další závod MMČR nás čeká na autodromu v Mostě 11.-13. Srpna při Race Car Weekendu, kde hostem bude šampionát historických cestovních a formulových vozů HAIGO.

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Mosteckým víkendem od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose